El kuzu és una planta considerada fonamental dins de la Medicina Tradicional Xinesa on la coneixen en xinès com a gé gēn, encara que el seu nom comú en nombrosos països és el de kudzu.
Es tracta d’un midó extret d’unes arrels volcàniques que posteriorment són mòltes, rentades i assecades a l’aire lliure. D’aquesta manera s’obté una pols blanca què posseeix importants virtuts nutricionals.
Propietats del Kudzu
La seva funció més important és la de regular el funcionament intestinal, ja que extreu l’excés d’aigua dels intestins i els lubrifica, restaurant la força del còlon perquè recuperi els moviments peristàltics i es creï un bon nivell de flora intestinal. Per tot això, està especialment indicat en el restrenyiment de l’intestí dilatat, provocat per un excés de sucres simples, farines refinades, cafè i begudes artificials. De la mateixa manera resulta molt útil en casos de diarrea, espasmes intestinals, intestins mandrosos o gastroenteritis.
- Moltes persones senten gran alleujament al prendre-la quan el seu estómac no tolera cap líquid ni sòlid. Fins i tot en casos d’úlcera d’estómac, ja que la capa gelatinosa del kuzu protegeix les parets de l’estómac, ajudant a cicatritzar la zona afectada.
- El seu alt contingut en fibra disminueix l’absorció de greixos i sucres de la dieta, per tant, és de gran ajut en casos d’obesitat, control de pes o hiperglucèmia.
També es recomana per a problemes respiratoris d’origen pulmonar com ara bronquitis, refredats, tos, etc.
- Alleuja el cansament crònic i potencia el nostre nivell d’energia, ja que tendeix alcalinitzar l’organisme. Per això és ideal en casos de fatiga crònica.
- La decocció de l’arrel tradicionalment s’ha utilitzat per afavorir la transpiració i reduir la febre quan s’està encostipat o amb grip. Ajuda a calmar els dolors associats a l‘estat gripal general com són el mal de cap, d’esquena o muscular. En nens, per la seva alta naturalesa yang, resulta molt adient el caràcter neutre del kuzu.
- Els japonesos l’utilitzen com a relaxant muscular, alleujant la tensió muscular.
- La seva concentració en flavonoides ajuda en problemes relacionats amb els vasos sanguinis cerebrals com el cansament ocular o l’insomni. A més, resulta altament eficaç en la disminució de les convulsions i els espasmes dels nens, així com en la rigidesa dels ancians; ja que estabilitza i relaxa el sistema nerviós vegetatiu.
Belén G. L.
Diplomada en Fisioteràpia amb Postgrau en Neurologia
Graduada en Naturopatia
Homeòpata
Terapeuta Floral
Experta en Macrobiòtica
i quines son les dosis que es recomana prendre? a nivell preventiu? en cas agut? gràcies!
Hola, Sergi:
La dosi depèn de cada cas particular. De manera general com a preventiu, una culleradeta de postres al dia i com a tractament, ja que depèn del que vulgui tractar, però màxim tres culleradetes al dia.
Salutacions