Virtuts del KUDZU

Kuzu (kind of starch)

 

El kuzu és una planta considerada fonamental dins de la Medicina Tradicional Xinesa on la coneixen en xinès com a gé gēn, encara que el seu nom comú en nombrosos països és el de kudzu.

 

Es tracta d’un midó extret d’unes arrels volcàniques que posteriorment són mòltes, rentades i assecades a l’aire lliure. D’aquesta manera s’obté una pols blanca què posseeix importants virtuts nutricionals.

 

PROPIETATS

  • decoccion-kuzuLa seva funció més important és la de regular el funcionament intestinal, ja que extreu l’excés d’aigua dels intestins i els lubrifica, restaurant la força del còlon perquè recuperi els moviments peristàltics i es creï un bon nivell de flora intestinal. Per tot això, està especialment indicat en el restrenyiment de l’intestí dilatat, provocat per un excés de sucres simples, farines refinades, cafè i begudes artificials. De la mateixa manera resulta molt útil en casos de diarrea, espasmes intestinals, intestins mandrosos o gastroenteritis.
  • Moltes persones senten gran alleujament al prendre-la quan el seu estómac no tolera cap líquid ni sòlid. Fins i tot en casos d’úlcera d’estómac, ja que la capa gelatinosa del kuzu protegeix les parets de l’estómac, ajudant a cicatritzar la zona afectada.
  • El seu alt contingut en fibra disminueix l’absorció de greixos i sucres de la dieta, per tant és de gran ajut en casos d’obesitat, control de pes o hiperglucèmia.
  • Cup of fresh green teaTambé es recomana per a problemes respiratoris d’origen pulmonar com ara bronquitis, refredats, tos, etc.
  • Alleuja el cansament crònic i potencia el nostre nivell d’energia, ja que tendeix alcalinitzar l’organisme. Per això és ideal en casos de fatiga crònica.
  • La decocció de l’arrel tradicionalment s’ha utilitzat per afavorir la transpiració i reduir la febre quan s’està encostipat o amb grip, calmant alhora els dolors associats a l‘estat gripal general com son el mal de cap, d’esquena o muscular. En nens, per la seva alta naturalesa yang, resulta molt adient el caràcter neutre del kuzu.
  • Els japonesos l’utilitzen com a relaxant muscular, alleujant la tensió muscular.
  • La seva concentració en flavonoides ajuda en problemes relacionats amb els vasos sanguinis cerebrals com el cansament ocular o l’insomni. A més, resulta altament eficaç en la disminució de les convulsions i els espasmes dels nens, així com en la rigidesa dels ancians; ja que estabilitza i relaxa el sistema nerviós vegetatiu.

Belén G. L.

Deixa un comentari