
“Les dades que tenim suggereixen que incloure nous en la nostra dieta diària podria ser beneficiosos per prevenir o retardar l’aparició d’alguns tipus de càncer, com el de pròstata i mama” ha explicat Russel Reiter, investigador principal. I és que segons les dades obtingudes pels científics, quan els ratolins eren alimentats amb una dieta enriquida en aquesta fruita seca, solament el 18 per cent d’ells desenvolupava tumors cancerígens en la pròstata. Aquells que van seguir una dieta de control normal van desenvolupar tumors en el 44 per cent dels casos.
En total, per a l’estudi, es van utilitzar 48 ratolins. A 16 d’ells se’ls va subministrar una dieta
enriquida amb nous, als altres 36 se’ls va alimentar amb una dieta bàsica. La quantitat de nous amb la qual s’enriquia la dieta era equivalent a dos grapats de nous diaris però els resultats obtinguts van ser evidents. En paraules de Reiter, “ens quedem totalment sorpresos per l’eficàcia de la dieta en termes d’inhibició del càncer de pròstata”.

Com apunta Elaine Hardman, de l’Escola de Medicina Joan C. Edwards de la Marshall University, coautora de l’estudi,“les dades obtingudes fins avui suggereixen que l’ús regular de les nous en la dieta pot ser beneficiós per retardar, prevenir o retardar alguns tipus de càncer, inclòs el de mama i el de pròstata”.
Cada any a Espanya es diagnostiquen més de 25.000 casos de càncer de pròstata, segons les dades de l’Associació Espanyola contra el Càncer. Això suposa el 21 per cent de tots els tumors masculins, solament superat pel càncer de pulmó.
Naturópata