Te verd; Els seus nutrients prevenen i tracten desordres cerebrals.

Un estudi recent publicat en “Nature Chemical Biology” conté revelacions sobre el te verd i els seus beneficis. El component identificat com EGCG. Epigalocatequin galato actua en la prevenció i el tractament de seriosos desordres cerebrals tals com Alzheimer, Huntington i la malaltia de Parkinson. 
Quan es combina amb un altre component també identificat, els elements eliminen terapèuticament la proteïna amiloide que es considera la causa de malalties cerebrals.
Les plaques amiloideas són com  paquets de proteïnes que es fan d’un lloc en el teixit del cervell i ocupen cèl·lules nervioses. Algunes vegades s’embolten a  si mateixes al voltant del teixit cerebral. Conseqüentment les cèl·lules del cervell perden la seva font d’oxigen i comencen a morir, això deriva en pèrdua de memòria i de capacitat per a la parla. Afecta també a les habilitats motores i eventualment porta a la mort.
Dos components químics, un d’ells present en el te verd, tenen l’habilitat d’irrompre en la placa amiloide i restaurar la funció normal de les cèl·lules nervioses dels teixits afectats, com es veu en les malalties del cervell. És una troballa de laboratori, d’investigadors en el Boston Biomedical Research Institute i la Universitat de Pennsylvania. La combinació s’ha demostrat efectiva per remoure tota classe d’amiloide.
Els científics estan entusiasmats pel fet que tals components naturals estan provant un tractament viable per als seriosos desordres degeneratius cerebrals. Anticipen més i completes recerques que ajudaran a explicar el mecanisme darrere d’aquests components per a la seva efectivitat.
La placa amiloide és la teoria central de les malalties degeneratives del cervell, això ha portat a un reduccionisme i certa mitologia per referir-se a les malalties degeneratives cerebrals. En realitat les plaques són símptoma d’un procés de malaltia subjacent de naturalesa bioquímica que podem entendre com un desequilibri. Una vegada que corregeix el desequilibri, les plaques no es formen. Per aconseguir-ho, cal fer canvis radicals en la dieta i evitar les inflamacions.
En els menjars hi ha substàncies nocives per al cervell, també en alguns medicaments, en productes de neteja personal i de la llar.
El te verd beneficia per ajudar a protegir al cervell del dany degeneratiu, perquè neutralitza químics perillosos d’efectes inflamatoris, abans que aquests arribin  al cervell i causin danys en la seva extensió. El te verd ajuda a prevenir la formació de plaques amiloides. És en realitat un efecte secundari de la funció primària protectora. D’igual manera el te verd ajuda a prevenir el càncer de mama i el de pròstata.

Deixa un comentari