Adenoma de pròstata: solucions

Una de les patologies primàries de l’home és l’adenoma de pròstata. Els problemes s’originen per un augment en el creixement d’aquest òrgan, la qual cosa produeix una compressió en el meat urinari.

Adenoma de pròstata: símptomes

Adenoma de pròstataEn conseqüència es produeixen tres símptomes clau:

  1. Bifurcació a la sortida de l’orina.
  2. Disminució en la força del flux urinari.
  3. Necessitat imminent d’orinar.

Aquesta pujada de cèl·lules de creixement ocasiona un major risc de desenvolupament de cèl·lules canceroses, passant llavors d’adenoma a carcinoma.

Per això és tan important tenir un control estricte cada any sobre l’estat de la pròstata assolida l’edat madura, a partir dels 45 o 50 anys.

Adenoma de pròstata: complements que ens ajuden a prevenir-la

Ara bé, dins de la medicina natural tenim una àmplia diversitat de complements que ens ajuden a prevenir aquest procés.

Els més importants són els següents:

Sabal serrulata o Saw palmetto

És una de les plantes més estudiades dins de la patologia prostàtica per la seva alta concentració en beta-sisteroles.

Adenoma de pròstata

Pygeum africanum

És considerat un dels remeis més efectius en la reversió dels símptomes dolorosos, actuant com suau analgèsic i lleuger antiinflamatori.

Epilobi

Sol anar associat a altres plantes com a potenciador del complex fitoterápico, ja que inhibeix la síntesi de prostaglandines, substàncies responsables principals de la cascada inflamatòria.

Llavors de carabassa

Les llavors de carbassa, per la seva alta aportació en sulfat de zinc i cucurbitina, disminueixen la prolactina en l’home. Una opció senzilla seria ingerir uns 35 grams de llavors crues al dia.

Adenoma de pròstata

Vitamina B6

Ajuda a la correcta gestió dels estats d’estrès, un dels factors de risc en el deteriorament de la pròstata i la seva conseqüent sobrecreixement.

Lepidium latifolium

També conegut com a ‘rompepiedras’, és un dels més estudiats recentment ja que s’estan descobrint poderosos resultats en el tractament del càncer de pròstata.

Uncaria tomentosa o ungla de gat

Aquesta planta, a més de ser un bon immunoestimulant, té propietats antiinflamatòries. Per això, usada a dosis altes en el cas de l’adenoma benigne, disminueix el creixement patològic de l’òrgan.

Pol·len

De tots els tipus de pol·len el que ha demostrat millors resultats en la prostatitis és el de sègol i sempre cru.

Adenoma de pròstata

Vitamina E

És la coneguda com a ‘vitamina de la fertilitat’, per això es recomana augmentar la seva ingesta especialment amb l’edat madura.

Licopè

Aquest nutracèutic, present per exemple en el tomàquet o la síndria, és un gran aliat de tot el sistema reproductor masculí. Però sempre ha d’anar unit a algun greix saludable per millorar la seva absorció.

Magrana

L’extracte concentrat de magrana inhibeix l’enzim aromatasa, responsable número u en la producció d’estrògens per part dels nostres òrgans reproductors.

Adenoma de pròstata

Cassia Occidentalis o cafè de Brusca

Forma part del grup dels últims estudis realitzats pel que fa a la pròstata es refereix. L’interessant per a nosaltres és la seva riquesa en fitosterols que ajuden a la desinflamació específica de la pròstata, a més de ser preventius del càncer.

Deixa un comentari