Segó i flocs de civada: no és el mateix

Alguna vegada t’has preguntat quines diferències hi ha entre el segó i els flocs de civada? Encara que procedeixen del mateix cereal, existeixen diverses diferències nutricionals entre tots dos.

Segó i flocs de civada

Principals diferències entre el segó i els flocs de civada

La civada és un cereal d’una gran riquesa nutricional, ja que té una composició molt equilibrada, amb menys hidrats de carboni i més fibra que altres cereals.

Les seves excel·lents propietats nutricionals fan que sigui un aliment base en la nostra dieta. El més comú és consumir la civada en flocs, ja que normalment prenem musli o cereals elaborats amb flocs de civada.

Però potser alguna vegada has vist segó de civada i has pensat ¿no és el mateix què els flocs? ¿Què els fa diferents?

T’ho expliquem!

Segó i flocs de civada

Què és el segó de civada?

El segó és la capa externa del gra, és a dir, es tracta del producte que queda després de refinar els grans de civada.

Propietats nutricionals del segó de civada

Aquesta part externa del gra conté un gran valor nutricional, ja que és molt rica en fibra, minerals, vitamines, enzims, proteïnes i greixos insaturats.

La seva principal diferència amb els flocs és que conté una major quantitat de fibra i menys carbohidrats.

Beneficis del segó de civada

Regular el trànsit intestinal sense danyar les mucoses, ja que el mucílag de la civada (fibra soluble de textura viscosa) recobreix el revestiment d’intestins i estómac.

Què són els flocs de civada?

Els flocs són el producte resultant després de l’espellofat, la mòlta i el premsatge dels grans de civada.

Segó i flocs de civada

Propietats nutricionals dels flocs de civada

La seva composició té més hidrats de carboni d’absorció lenta que el segó.

Beneficis dels flocs de civada

Calmar la fam a la vegada que obtens energia, ja que els seus hidrats d’absorció lenta fan que l’energia sigui alliberada a poc a poc i tinguis sensació de sacietat durant més temps.

Usos i consells

L’ús de tots dos és molt similar. Podem incorporar-los a qualsevol dels nostres plats, tant dolços com salats: sucs, batuts, iogurts, llets o begudes vegetals, postres, cremes de verdures, pans, amanides, entre altres.

A continuació et donem uns petits consells perquè obtinguis els màxims beneficis d’aquest súper cereal.

Hidratar abans de dinar

Com hem vist la civada té un alt contingut en fibra, per la qual cosa s’ha de prendre amb abundant aigua o líquid. D’aquesta manera podrem digerir millor i evitarem patir l’efecte contrari, és a dir, restrenyiment.

La quantitat importa

Cal ser prudents amb la quantitat de segó o flocs que prenem: una ingesta excessiva podria ocasionar inflor de ventre, flatulències i fins i tot oclusions intestinals.

L’aconsellable és prendre entre 1 i 3 cullerades diàries, i anar combinant amb un altre tipus de cereals. A més, és recomanable descansar un mes per cada tres mesos, perquè el cos no s’acostumi.

Deixa un comentari