Salut Natural

/Salut Natural
13 Nov 2015

La meva millor versió del Té Xai

2019-05-15T07:59:09+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural, Vitamines|

chai

 

Aquest té és un dels més antics que existeixen, originari de la Índia, ha donat la volta al món. Potser crida l’atenció la seva llarga llista d’ingredients, però en realitat només es necessiten 10 minuts per preparar-lo i estic segura que no serà la única vegada que us hi animeu.

 

Tant si voleu una opció saludable per esmorzar com si teniu una visita a mitja tarda i voleu sorprendre, aquesta barreja especiada, amb toc dolç i alhora una mica picant, sempre serà un  triomf.

 

(más…)

30 Oct 2015

Cassoleta de caqui

2019-05-15T07:59:09+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural, Vitamines|

DSCF4245 (còpia1).JPG)El caqui o “palo santo” és d’aquelles fruites de tardor que aixeca passions o crea refús en la mateixa intensitat alhora. Part d’aquest refús és probablement per desconeixement, ja que, tot i ser una fruita tan popular al paisatge tardorenc, té poca presència a taula i menys encara a la cuina.

 

Aquest article té la intenció d’apropar-te’l i convidar-te a descobrir-lo, doncs és un autèntic tresor per la nostra salut, i el seu consum ens ajudarà a adaptar-nos millor als canvis propis de la tardor i als primers freds.

(más…)

16 Oct 2015

Solucions per a l’Adenoma de Pròstata

2019-05-15T07:59:09+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural, Vitamines|

alimentacion problemas prostata

 

Una de les patologies primàries de l’home és l’adenoma benigne de pròstata. Els problemes s’originen per un augment en el creixement d’aquest òrgan, la qual cosa produeix una compressió en el meat urinari. En conseqüència es produeixen tres símptomes clau:

  1. Bifurcació a la sortida de l’orina.
  2. Disminució en la força del flux urinari.
  3. Necessitat imminent d’orinar.

 

(más…)

19 Sep 2015

Endolcidors i Tes utilitzats a la Macrobiòtica

2019-03-17T20:23:32+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural, Vitamines|

teapot-516024_1280

 

Dins de la filosofia de la Macrobiòtica no hi caben aliments refinats, com ara el sucre blanc, ni tampoc begudes excitants com ara el cafè o el té negre.

 

És per això que avui dedicarem aquest espai a explicar-vos quines són les opcions que fa servir aquesta dieta a l’hora d’endolcir els seus menús o quan volem gaudir d’un got que ens desperti, però que no ens tregui la son.

(más…)

12 Sep 2015

Diabetis i Solucions

2019-05-15T07:59:09+01:00Alimentació Saludable, Flors de Bach, Salut Natural, Vitamines|

baixaLa Diabetis Mellitus Tipus II o Secundària, una malaltia que fins fa ben poc semblava bastant controlada, ara torna a adquirir un gran protagonisme en la nostra societat, tot just plasmat en un augment progressiu del nombre de casos. A què es degut aquest pas cap enrere?

Si fem una ullada a les causes més freqüents de diabetis, veiem que totes elles guarden un denominador comú, ja que la majoria estan relacionades amb els hàbits de vida propis de l’era moderna, que en moltes ocasions ens perjudiquen.

 

 

 

(más…)

29 Ago 2015

Guacamole: la millor versió de l’Alvocat

2019-05-15T07:59:09+01:00Alimentació Saludable, Salut Natural, Vitamines|

Aguacate-para-que-sirve-usos-y-beneficiosAvui farem un clàssic de la cuina. Una recepta que agrada a tothom i combina a la perfecció amb plats de tota mena: El Guacamole!

La base d’aquesta salsa, com ja sabeu, és l’alvocat, una fruita realment especial ja que gairebé no conté sucres i en canvi està format majoritàriament per greix. Ara bé, es tracta de greixos poliinsaturats, molt rics en nutrients tan saludables com els omegues 3, 6 i 9.

(más…)

14 Ago 2015

Per què no afegir Sucre al Iogurt?

2019-05-15T07:59:09+01:00Alimentació Saludable, Salut Natural, Vitamines|

imagesTot comença quan un grup aldehid de monosacàrids reacciona amb un amino lliure, és a dir, la unió d’una proteïna (per exemple la caseïna de la llet que conté un iogurt) amb un sucre (un iogurt que ja ve edulcorat de fàbrica o al qual li afegim nosaltres mateixos sucre blanca o fruita trossejada). Aquest enllaç dóna com a resultat per recol·locació intermolecular interna una base inestable que es coneix amb el nom de base Schiff. Aquesta base forma posteriorment els anomenats compostos d’Amadori, però en aquest moment encara es tracta d’una reacció de tipus reversible. El problema és si sumem d’altres factors determinants com ara la ingesta abundant i constant d’aquests aliments rics en hidrats de carboni units a diferents aminoàcids, és aleshores quan aquesta reacció es torna irreversible i els productes de la glicosilació avançada no es degraden, és a dir, ens trobem al davant d’una reacció de Maillard.

(más…)

27 Jul 2015

Gaspatxo trinxat amb paraguaià

2019-05-15T07:59:09+01:00Alimentació Saludable, Salut Natural, Vitamines|

80e0dc92f56f6d618fdc2fbe774979fb03dd0894_r900_480_2

 

Des que he vist aquesta recepta no he deixat de donar-li tombs, finalment fent algun canvi personalitzat m’he decidit a preparar una nova versió i ha estat tot un èxit. Una forma ben diferent de prendre gaspatxo per a aquest estiu, la considero una versió més saciant i d’allò més original, tant si volem sorprendre a algú a casa nostra com a aperitiu o com si ens ve de gust un primer plat ràpid i lleuger a l’hora de sopar.

(más…)

17 Jul 2015

Proteïnes i Complements fonamentals de la Macrobiòtica

2019-05-15T07:59:09+01:00Alimentació Saludable, Salut Natural, Vitamines|

dieta-macrobiotica-620x350Avui farem uns trets de la Macrobiòtica per ensenyar-vos unes quantes opcions de proteïna vegetal dins de la Filosofia, així com els complements fonamentals que acompanyen als plats equilibrant la seva energia terapèutica.

 

Parlem doncs d’alguns més destacats a tenir en compte quan ens iniciem en aquesta dieta o simplement volem enriquir una mica el nostre dia a dia.

 

 

(más…)

10 Jul 2015

Flam de coco i pinya amb caramel de cireres

2019-05-15T07:59:09+01:00Alimentació Saludable, Salut Natural, Vitamines|

flam

 

Som a l’estiu, en plena temporada de cireres. Possiblement una d’aquelles fruites més esperades, i que ja us avanço que, per a mi, son un autèntic perill, sí, sí :).

 

No sé quantes vegades n’he dut a casa per elaborar-ne alguna cosa i me les he cruspit abans de fer-ne res. I és que menjar-te-les a mossegades directament del cistell… no em negareu que no té preu ;).

(más…)