Entrevista realitzada per Victor-M.Amela a Ghislaine Lanctot, ex metge i autora del llibre “La màfia mèdica”, en el qual qüestiona el sistema mèdic actual.

Vaig néixer a Montreal (Canadà). Vaig ser metgessa i avui sóc Ghislaine Lactot metgessa de l’ànima. M’he divorciat dues vegades i tinc quatre fills (de 37 a 28 anys) i quatre néts. Política? Sobirania individual! Creu en tu: ets diví i ho has oblidat. La medicina actual fomenta la malaltia, no la salut: ho denuncio al meu llibre “La màfia mèdica”.

Estic amb grip, què em recepta?
-Res.
Ni una miqueta de Frenadol?
-Per a què? Per tapar símptomes? No. Atengui els seus símptomes, s’escolti! I la seva ànima li donarà la recepta.
Però, em poso al llit o no?

L’increible cogombre


Aquesta informació estava a The New York Times fa diverses setmanes com part de la seva sèrie “Spotlight on the Home” que fa que ressaltar les formes creatives i fantàstiques per resoldre problemes comuns.

1. Els cogombres contenen més de les vitamines que vostè necessita diàriament. Un sol cogombre conté Vitamina B1, Vitamina B2, Vitamina B3, Vitamina B5, Vitamina B6, Acid Fólico, Vitamina C, Calci, Ferro, Magnesi, Fòsfor, Potassi i Zenc.

2. Si se sent cansat a la tarda, agafi una soda (gasosa, refresc) amb cafeïna i un cogombre. Els cogombres són bona font de Vitamines B i Carbohidrats que poden subministrar aquesta ràpida tonificació, que pot mantenir-se durant hores.

Llegir mésL’increible cogombre

En els viatges de vacances evita el restrenyiment portant segó de blat

El segó de blat es mostra com un important aliat de la salut digestiva

El segó de blat és la part que es “salva” (per aixó en castellà es diu salvado de trigo) del procés de refinament de la farina de blat que correspon a una capa que protegeix els grans, recobrint-los i que tenen un alt contingut en cel·lulosa.
En aquest procés, la cel·lulosa queda lliure en un alt percentatge respecte al pes del gra. Això succeeix amb tots els grans que es converteixen en farina, però el blat és dels més rics en la també anomenada fibra insoluble, al voltant del 40%

Llegir mésEn els viatges de vacances evita el restrenyiment portant segó de blat

Us propossem un texte de Leopoldo Abadía sobra l’educació dels fills que creiem molt interessant.

Traducció : Article de Leopoldo Abadía (autor de “La crisi Ninja). EL Futur del Món

M’escriu un amic dient que està molt preocupat pel futur dels seus néts. Que no sap què fer: si deixar-los herència perquè estudiïn o gastar-se els diners amb la seva dona i que “Déu els agafi confessats”.

Allò que Déu els agafi confessats és un bon desig, però em sembla que no rès a veure amb la seva preocupació. En moltes conferències, s’aixeca una senyora (això és pregunta de senyores) i diu aquesta frase que em fa tanta gràcia: ” quin món els deixarem als nostres fills? “. Ara, com em veuen gran i veuen que els meus fills ja estan crescuts i que es maneguen bé pel món, em solen dir ” quin món els deixarem als nostres néts? “

Jo solc tenir una contestació, de la que cada vegada estic més convençut: i a mi, què em importa!”. Potser sona una mica malament, però és que, realment, m’importa molt poc.

Jo era fill únic. Ara, quan em reuneixo amb els altres 64 membres de la meva família directa, penso el que dirien els meus pares, si em veiessin, perquè d’1 a 65 hi ha molta gent. Al menys, 64.

Llegir mésUs propossem un texte de Leopoldo Abadía sobra l’educació dels fills que creiem molt interessant.

La crisi, factor de risc cardiovascular.

L’estrès derivat de problemes financers, la preocupació pel fracàs d’un negoci o la pèrdua del treball s’han convertit en conseqüències inherents a una de les pitjors crisis econòmiques que s’han viscut fins al moment. I encara que l’estrès afecti en diversos aspectes a la salut de les persones el principal problema resideix que comporta un major risc d’infart de miocardi, pel que les inquietuds i els problemes en l’àmbit laboral, entre d’altres, s’han establert com a factors desencadenants de l’estrès.

Llegir mésLa crisi, factor de risc cardiovascular.

Identifiquen per primera vegada els símptomes de la “menopausa masculina”

Un equip de la Universitat de Manchester (El Regne Unit) han identificat per primera vegada símptomes relacionats amb l’andropausa o “menopausa masculina” com a resultat de la disminució de la producció de la testosterona en homes adults, segons un estudi publicat a la revista ‘New England Journal of Medicine’.

A diferència de la menopausa femenina, aquest tipus de trastorn, només afecta un escàs 2% dels homes, i entre els seus símptomes s’engloba una menor erecció matinal, sota desig sexual, disfunció eréctil, incapacitat per realitzar activitats vigoroses, depressió i fatiga.

Llegir mésIdentifiquen per primera vegada els símptomes de la “menopausa masculina”

Els aliments amics i enemics de les dents

Amb motiu del Dia Nacional de la Nutrició que es va celebrar el 28 de maig, revelem quins són els aliments amics i enemics de les dents a fi de mantenir una correcta nutrició i gaudir de bona salut bucodental:

Aliments que es cuiden de la teva salut bucodental

Mantenir una dieta rica en minerals i proteïnes ajuden a mantenir les dents fortes i sanes. Aliments amb proteïnes com l’ou, peix, carns i verdures ajuden a prevenir la càries. Aquestes substàncies formen una capa protectora per a l’esmalt de les dents i neutralitzen els àcids formats a la placa bacteriana.
Els aliments rics en fibra com les fruites, verdures o cereals tenen un baix potencial de càries.
Els àcids grassos, com l’Omega 3 que conté el peix i els fruits secs, són fonamentals per al desenvolupament de les dents i aconsegueixen la correcta assimilació del calci.

Llegir mésEls aliments amics i enemics de les dents

Augmenten els casos de nens amb síndromes alimentàries

alimentacio nens

Els trastorns alimentaris estan apareixent a edats cada vegada més primerenques. Tant és així que “els especialistes ja estem veient fins i tot casos de nens en edat escolar, és a dir, a partir de 6 anys, amb problemes alimentaris com el rebuig a la menjada per causes emocionals o el rebuig absolut a menjar, la síndrome d’alimentació selectiva, fòbies a empassar-se o fins i tot anorèxies nervioses”, ha explicat Angel Villaseñor, professor del Màster en Universitari sobre Trastorns del Comportament Alimentari i Obesitat de la Universitat Europea de Madrid i psicòleg de l’Hospital Nen Jesús de Madrid, durant la Jornada “Nutrició, Salut, Trastorns Alimentaris i Obesitat”, organitzada per l’esmentada institució acadèmica.

Llegir mésAugmenten els casos de nens amb síndromes alimentàries

La cefalea, dolencia molt frecuent i incapacitant.

image001

València ha acollit la jornada l’Abordatge integral de les cefalees, on s’ha reunit especialistes de primer nivell en aquesta matèria del nostre país. L’objectiu principal d’aquesta jornada és valorar el pacient que pateix cefalees de manera integral i buscar una individualització terapèutica, un plantejament que ha estat abordat per primera vegada de manera nova.

Com van explicar els coordinadors del curs, el Dr. Jesus Porta Etessan, neuròleg de l’hospital Clínic San Carlos, i el Dr. Samuel Díaz Insa, coordinador del Servei de Neurologia de l’hospital de Gandia, “és obligatori el segle XXI que es tracti cada pacient com és ell i no com la patologia per si mateix mateixa. Disposem en l’actualitat de molts fàrmacs i recursos per tractar-los de manera que puguem fer un vestit a mida per a cada un d’ells”.

Llegir mésLa cefalea, dolencia molt frecuent i incapacitant.