A ESPANYA L’OSTEOPOROSI CAUSA 25.000 FRACTURES A L’ANY

L’osteoporosi, una malaltia progressiva i generalitzada que es caracteritza per una reducció de la massa òssia i un increment de la porositat de l’os, provoca que els ossos siguin més fràgils, resisteixin pitjor els cops i es trenquin amb major facilitat, ocasionant unes 25.000 fractures a l’any que resulta en uns costos directes de més de 126 milions d’euros i a uns costos indirectes de 420 milions.



Llegir més

ELS BENEFICIS DEL OLI D’ALVOCAT

La Palta és una planta mil·lenària l’origen de la qual es reconeix a Amèrica Central i Mèxic, país aquest últim que li va donar el nom d’alvocat

Actualment és un cultiu en expansió ja que el seu fruit ha demostrat tenir importants propietats alimentàries, destacant-se la seva alta concentració de proteïnes i olis insaturats i l’absència de colesterol. Geogràficament l’expansió comprèn nombrosos països tropicals del món, on es destaquen diferents varietats d’alvocat, com la Mexicana, la Guatemalenca i l’Antiplana.

Cada porció de palta equival en calories a 50 grams de pa, a un plat de fideus, a un plat d’amanida de tomàquet i pastanaga amb oli, o a un ou farcit, però en cap dels exemples esmentats s’assoleix el valor bioenergétic d’aquest vegetal, especialment referent a les proteïnes, les vitamines i els minerals.

L’Oli d’Alvocat i la cura de la pell

Llegir més

LLOPS AMB PELL DE BE: ELS LACTIS

Al seu llibre “Els lactis i les cent malalties que provoquen”, el Dr Esteves assegura que aquests prenen desprevinguts els qui creuen estar consumint una cosa natural i saludable: “Difícilment pot trobar-se en la Naturalesa quelcom més perjudicial per a un ésser humà que tot el que ve de la vaca. I no em refereixo només a la carn i els seus derivats, sinó també a la llet, formatges i altres lactis. Aclarim això perquè és molta la gent que va deixar o va disminuir molt la carn, pensant que per compensar convé menjar més lactis.” El resultat? “De mil pacients oncològics atesos, cinc-cents van desenvolupar càncer després de fer-se ovolactovegetarianos i augmentar els lactis. “

Llegir més

ALIMENTS QUE DETERIOREN LA NOSTRA SALUT I GENEREN ADDICCIÓ.

Addicció o intoxicació són paraules que associem amb drogues i alcohol. Tanmateix, nombrosos estudis demostren que certs aliments que consumim diàriament provoquen no sol addicció, sinó malalties com el càncer, l’estrès i la depressió.

La qualitat i la quantitat de menjar que ingerim determinen la nostra salut, a més dels nostres pensaments i sentiments. Aquest postulat de l’Ayurveda i la macrobiòtica, de milers d’anys d’antiguitat, avui en dia és acceptat per la comunitat científica. Estudis recents van demostrar que la mala alimentació genera tanta addicció com qualsevol altra droga, a més de provocar malalties cardíaques, degeneratives, ginecològiques i hematològiques, entre d’altres.

La medicina ayurvédica explica l’addicció d’aquesta manera: el menjar determina el guna o qualitat a generar-se en la persona que la consumi (excitació o letargia segons sigui rajásica o tamásica). Alhora, aquesta qualitat torna a buscar el menjar semblant a ella; d’aquesta manera es mou el cercle viciós. Els aliments que l’home consumeix en l’actualitat són essencialment rajásics i tamásics. “Aquesta és la raó per la qual existeix crueltat i inquietud en la ment dels homes, a més d’una salut física massa deteriorada.”

Llegir més

Entrevista realitzada per Victor-M.Amela a Ghislaine Lanctot, ex metge i autora del llibre “La màfia mèdica”, en el qual qüestiona el sistema mèdic actual.

Vaig néixer a Montreal (Canadà). Vaig ser metgessa i avui sóc Ghislaine Lactot metgessa de l’ànima. M’he divorciat dues vegades i tinc quatre fills (de 37 a 28 anys) i quatre néts. Política? Sobirania individual! Creu en tu: ets diví i ho has oblidat. La medicina actual fomenta la malaltia, no la salut: ho denuncio al meu llibre “La màfia mèdica”.

Estic amb grip, què em recepta?
-Res.
Ni una miqueta de Frenadol?
-Per a què? Per tapar símptomes? No. Atengui els seus símptomes, s’escolti! I la seva ànima li donarà la recepta.
Però, em poso al llit o no?

L’increible cogombre


Aquesta informació estava a The New York Times fa diverses setmanes com part de la seva sèrie “Spotlight on the Home” que fa que ressaltar les formes creatives i fantàstiques per resoldre problemes comuns.

1. Els cogombres contenen més de les vitamines que vostè necessita diàriament. Un sol cogombre conté Vitamina B1, Vitamina B2, Vitamina B3, Vitamina B5, Vitamina B6, Acid Fólico, Vitamina C, Calci, Ferro, Magnesi, Fòsfor, Potassi i Zenc.

2. Si se sent cansat a la tarda, agafi una soda (gasosa, refresc) amb cafeïna i un cogombre. Els cogombres són bona font de Vitamines B i Carbohidrats que poden subministrar aquesta ràpida tonificació, que pot mantenir-se durant hores.

Llegir més

En els viatges de vacances evita el restrenyiment portant segó de blat

El segó de blat es mostra com un important aliat de la salut digestiva

El segó de blat és la part que es “salva” (per aixó en castellà es diu salvado de trigo) del procés de refinament de la farina de blat que correspon a una capa que protegeix els grans, recobrint-los i que tenen un alt contingut en cel·lulosa.
En aquest procés, la cel·lulosa queda lliure en un alt percentatge respecte al pes del gra. Això succeeix amb tots els grans que es converteixen en farina, però el blat és dels més rics en la també anomenada fibra insoluble, al voltant del 40%

Llegir més