La dieta mediterrània millora la funció pulmonar

Un estudi realitzat a Grècia per la Universitat de Larissa ha demostrat que els antioxidants que aporten les fruites i verdures de la dieta mediterrània milloren de manera extraordinària la funció pulmonar, per la qual cosa aquest tipus d’aliments resulten beneficiosos per a pacients que pateixen EPOC (Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica).

Llegir mésLa dieta mediterrània millora la funció pulmonar

A ESPANYA L’OSTEOPOROSI CAUSA 25.000 FRACTURES A L’ANY

L’osteoporosi, una malaltia progressiva i generalitzada que es caracteritza per una reducció de la massa òssia i un increment de la porositat de l’os, provoca que els ossos siguin més fràgils, resisteixin pitjor els cops i es trenquin amb major facilitat, ocasionant unes 25.000 fractures a l’any que resulta en uns costos directes de més de 126 milions d’euros i a uns costos indirectes de 420 milions.



Llegir mésA ESPANYA L’OSTEOPOROSI CAUSA 25.000 FRACTURES A L’ANY

ELS BENEFICIS DEL OLI D’ALVOCAT

La Palta és una planta mil·lenària l’origen de la qual es reconeix a Amèrica Central i Mèxic, país aquest últim que li va donar el nom d’alvocat

Actualment és un cultiu en expansió ja que el seu fruit ha demostrat tenir importants propietats alimentàries, destacant-se la seva alta concentració de proteïnes i olis insaturats i l’absència de colesterol. Geogràficament l’expansió comprèn nombrosos països tropicals del món, on es destaquen diferents varietats d’alvocat, com la Mexicana, la Guatemalenca i l’Antiplana.

Cada porció de palta equival en calories a 50 grams de pa, a un plat de fideus, a un plat d’amanida de tomàquet i pastanaga amb oli, o a un ou farcit, però en cap dels exemples esmentats s’assoleix el valor bioenergétic d’aquest vegetal, especialment referent a les proteïnes, les vitamines i els minerals.

L’Oli d’Alvocat i la cura de la pell

Llegir mésELS BENEFICIS DEL OLI D’ALVOCAT

LLOPS AMB PELL DE BE: ELS LACTIS

Al seu llibre “Els lactis i les cent malalties que provoquen”, el Dr Esteves assegura que aquests prenen desprevinguts els qui creuen estar consumint una cosa natural i saludable: “Difícilment pot trobar-se en la Naturalesa quelcom més perjudicial per a un ésser humà que tot el que ve de la vaca. I no em refereixo només a la carn i els seus derivats, sinó també a la llet, formatges i altres lactis. Aclarim això perquè és molta la gent que va deixar o va disminuir molt la carn, pensant que per compensar convé menjar més lactis.” El resultat? “De mil pacients oncològics atesos, cinc-cents van desenvolupar càncer després de fer-se ovolactovegetarianos i augmentar els lactis. “

Llegir mésLLOPS AMB PELL DE BE: ELS LACTIS

ALIMENTS QUE DETERIOREN LA NOSTRA SALUT I GENEREN ADDICCIÓ.

Addicció o intoxicació són paraules que associem amb drogues i alcohol. Tanmateix, nombrosos estudis demostren que certs aliments que consumim diàriament provoquen no sol addicció, sinó malalties com el càncer, l’estrès i la depressió.

La qualitat i la quantitat de menjar que ingerim determinen la nostra salut, a més dels nostres pensaments i sentiments. Aquest postulat de l’Ayurveda i la macrobiòtica, de milers d’anys d’antiguitat, avui en dia és acceptat per la comunitat científica. Estudis recents van demostrar que la mala alimentació genera tanta addicció com qualsevol altra droga, a més de provocar malalties cardíaques, degeneratives, ginecològiques i hematològiques, entre d’altres.

La medicina ayurvédica explica l’addicció d’aquesta manera: el menjar determina el guna o qualitat a generar-se en la persona que la consumi (excitació o letargia segons sigui rajásica o tamásica). Alhora, aquesta qualitat torna a buscar el menjar semblant a ella; d’aquesta manera es mou el cercle viciós. Els aliments que l’home consumeix en l’actualitat són essencialment rajásics i tamásics. “Aquesta és la raó per la qual existeix crueltat i inquietud en la ment dels homes, a més d’una salut física massa deteriorada.”

Llegir mésALIMENTS QUE DETERIOREN LA NOSTRA SALUT I GENEREN ADDICCIÓ.