Com aprofitar la pell de les fruites i les verdures
En l’aspecte nutritiu, s’insisteix a aprofitar la pell de les fruites i les verdures al màxim, ja que certs nutrients valuosos dels vegetals es concentren en la pell.
No obstant això, és habitual pelar una poma i tirar la pell a les escombraries, una pràctica que es repeteix amb la pela d’altres fruites (taronges, plàtans, préssecs, melons, síndries…) i amb les pells de les patates o les restes de les hortalisses. I és que, en contrapartida, l’abús de fertilitzants i pesticides s’acumula en l’exterior de les fruites i en les parts externes d’hortalisses, un motiu pel qual es malgasta tanta matèria primera vegetal per a consum, o aquesta no s’aprecia en bon estat com per menjar-la. La indústria alimentària ha trobat mètodes per treure el màxim rendiment als desaprofitaments vegetals.
A continuació s’explica quin ús se’ls pot donar, quins són els nutrients més destacats en la pell de les fruites i com aprofitar-los al màxim a casa.