El consum de cereals integrals redueix el risc d’hipertensió

cerales desayuno
Segons diversos estudis com el ja realitzat en 1.982 pel Dr. Kochar, del Centre Mèdic Beth Israel Deaconess a Boston (Estats Units), el fet d’incloure en els nostres hàbits alimentaris cereals integrals sense sucre en el desdejuni
, pot arribar a reduir fins a un 25% el risc de ser hipertens, assaig exposat pel Dr. Kochar en un estudi conductual de gairebé 14.000 metges.

El tofu un aliment saludable

descargaEl tofu és un aliment molt consumit en orient des de fa milers d’anys per ser molt saludable.
El tofu s’elabora amb la llet de soja que es fermenta amb un procés similar a l’elaboració dels formatges.
El tofu aporta a l’organisme, nutrients com:
-vitamina B,-vitamina D,-vitamina I,-vitamina F,-vitamina K,-calci,-ferro,-fòsfor,-magnesi,-potassi,-aminoàcids,-àcids grassos poli-insaturats,-proteïnes vegetals,- isoflavones
El tofu és un aliment saludable per a l’organisme:

Llegir mésEl tofu un aliment saludable

Beneficis per a la salut dels lactobacils

lactobacEls lactobacils són microorganismes vius que es poden trobar en certs aliments i que són benèfics per a la salut.
Aquests aliments es denominen probiótics i tenen propietats antibiótiques i biorreguladores.
Els beneficis per a la salut dels lactobacils són
-ajuden a tractar afeccions com a diarrees i al·lèrgies…

Llegir mésBeneficis per a la salut dels lactobacils

Els beneficis de consumir fruita de temporada

descargaEls avanços tecnològics han modificat els nostres hàbits i conductes alimentaries però, fins no fa gaire, la nostra cistella de la compra estava formada per productes de temporada. És a dir, els que es corresponien amb cada estació de l’any. Per exemple, les taronges les menjàvem a l’hivern i, no obstant això, avui ja no hem d’esperar tant per menjar-les ja que, gràcies als hivernacles, podem disposar de cítrics tot l’any, encara que les seves propietats, les seves qualitats nutricionals, la seva olor, el seu sabor…

Llegir mésEls beneficis de consumir fruita de temporada

Una dieta enriquida amb nous protegeix contra el càncer de pròstata

nueces 1Diversos estudis han demostrat els beneficis d’aquesta fruita seca en diferents aspectes de la salut: Des de l’alzheimer fins al càncer de mama. Ara un nou estudi realitzat en el Health Science Center de la Universitat de Texas ha confirmat que una dieta rica en nous podria protegir contra el càncer de pròstata, el segon més habitual en homes.

Llegir mésUna dieta enriquida amb nous protegeix contra el càncer de pròstata

Algues marines, aliment molt recomanable

algasÉs estiu i tens una oportunitat magnífica de començar a enamorar-te de les algues. Solament creixen en mars que estan poc contaminats, així que ja tenim garantia que són saludables. Van aparèixer a la Terra fa mil cinc-cents milions d’anys… Quanta saviesa acumulada! A Japó cada persona consumeix uns dos quilos i mitjà d’algues per any (les algues constitueixen el 10% de la seva dieta diària).
Es coneixen més de 24.000 espècies. Cinquanta d’elles són aptes per al consum humà. I vint-i-una s’emprenen en l’alimentació humana o amb finalitats terapèutiques. En el Papir de Ebers –tractat mèdic egipci- ja s’indicava l’ús de les algues per guarir el càncer de mama. En l’actualitat s’empren com a remei a malalties com la tuberculosi, grip, cucs i artritis. 

Llegir mésAlgues marines, aliment molt recomanable

Nomofobia: El pànic a estar sense mòbil

movil 1Sofrir ansietat, estrès o alteracions de l’estat d’ànim per no tenir el mòbil disponible poden ser símptomes de nomofobia.
Les noves tecnologies brinden una infinitat d’oportunitats i facilitats en el quefer diari. No obstant això, per a alguns, el telèfon mòbil s’ha convertit en més que un objecte útil, tant que estar sense ell els aterra. A Espanya, s’ha detectat que el 77% de la població de 18 a 24 anys i un 68% de 25 a 34 anys pateix nomofobia, això és, pànic a estar sense mòbil, cobertura, saldo…

Llegir mésNomofobia: El pànic a estar sense mòbil

Propietats medicinals i nutritives del miso

misoEl miso és un aliment fermentat molt popular en orient. El miso s’elabora sobre la base de soia, algun cereal i sal marina. Aquest producte té excel·lent qualitats nutritives però també medicinals.
El miso s’utilitza com a condiment en sopes, llegums i cereals entre altres menjars.
En occident és un producte poc conegut que ara es pot aconseguir amb major facilitat. Val la pena provar-ho i consumir-ho perquè és realment bo per la nostra salut.

Estudis recents demostren que els festucs i l’oli d’oliva milloren la salut del cor

pistachosIncloure una ració de fruita seca com els festucs en la dieta diària, s’ha associat a una reducció del risc cardiovascular i de diabetis, a reducció de factors de risc per al cor, i a una millora de la salut en les embarassades que els consumeixen, com demostren els resultats de quatre estudis mèdics publicats recentment.

Llegir mésEstudis recents demostren que els festucs i l’oli d’oliva milloren la salut del cor

La hidratació ajuda als estudiants en període d’exàmens

hidratarseEl European Hydration Institute (EHI), fundació que promou la hidratació humana i els seus efectes per a la salut, el benestar i el rendiment físic i cognitiu, recomana als estudiants espanyols que prestin una especial atenció a les seves necessitats d’hidratació durant l’estudi per ajudar a optimitzar la capacitat cognitiva. Una bona hidratació és important per a la salut física i mental. El cervell representa només un 2% del pes corporal, però rep un 20% del flux sanguini.

Llegir mésLa hidratació ajuda als estudiants en període d’exàmens