La teva Macrobiòtica

belen-macrobiotica-info

 

Al llarg del camí de la Macrobiòtica travessem etapes molt diferentes:

– Des d’un principi on només volem conèixer el perquè de tot plegat, volem entendre al màxim com funciona el yin i el yang o volem cuinar les receptes amb tot detall.

– Fins a una etapa molt més evolucionada on ens trobem a nosaltres mateixos i d’aquesta manera descobrim les nostres limitacions i alhora les nostres virtuts.

 

Llegir més

El Coenzim Q-10

 

corazon-sanojjEl Coenzim Q-10 (CoQ-10)  és un lípid isoprenoide compost de 10 unitats d’hidrocarburs d’isoprè, d’aquí el seu nom.

Se situa dins de la membrana mitocondrial formant part de la cadena transportadora d’electrons.

El seu major valor és la seva capacitat antioxidant amb acció protectora del mitjà gras.

No constitueix un element essencial, ja que el podem sintetitzar. Es troba en el peix i la carn, tanmateix les quantitats son molt més petites que les indicades en complementació natural.

Es fa servir en pacients que en tenen deficiència a causa d’una mal nutrició o bé per disminució de la síntesi de l’enzim necessari per a la seva formació. Així com també en casos de dèficit congènit.

Llegir més

Som-hi!

Després d’un llarg camí conreat de diverses i valuoses informacions sobre la medicina natural per part del nostre amic, en Jaume Queral, avui em presento com a la vostra nova companya. Disposada a carregar d’energia vivaç aquestes pàgines on tots …

Llegir més

Bon viatge, company!

L’autor d’aquest bloc i apreciat col·laborador de Casa Pià, en Jaume Queral, ens va deixar després d’una llarga malaltia el passat 31 d’octubre de 2013. Amb aquestes paraules, i en nom de tot l’equip humà que formem Casa Pià, volem …

Llegir més

El consum de cereals integrals redueix el risc d’hipertensió

cerales desayuno
Segons diversos estudis com el ja realitzat en 1.982 pel Dr. Kochar, del Centre Mèdic Beth Israel Deaconess a Boston (Estats Units), el fet d’incloure en els nostres hàbits alimentaris cereals integrals sense sucre en el desdejuni
, pot arribar a reduir fins a un 25% el risc de ser hipertens, assaig exposat pel Dr. Kochar en un estudi conductual de gairebé 14.000 metges.

El tofu un aliment saludable

descargaEl tofu és un aliment molt consumit en orient des de fa milers d’anys per ser molt saludable.
El tofu s’elabora amb la llet de soja que es fermenta amb un procés similar a l’elaboració dels formatges.
El tofu aporta a l’organisme, nutrients com:
-vitamina B,-vitamina D,-vitamina I,-vitamina F,-vitamina K,-calci,-ferro,-fòsfor,-magnesi,-potassi,-aminoàcids,-àcids grassos poli-insaturats,-proteïnes vegetals,- isoflavones
El tofu és un aliment saludable per a l’organisme:

Llegir més

Beneficis per a la salut dels lactobacils

lactobacEls lactobacils són microorganismes vius que es poden trobar en certs aliments i que són benèfics per a la salut.
Aquests aliments es denominen probiótics i tenen propietats antibiótiques i biorreguladores.
Els beneficis per a la salut dels lactobacils són
-ajuden a tractar afeccions com a diarrees i al·lèrgies…

Llegir més

Els beneficis de consumir fruita de temporada

descargaEls avanços tecnològics han modificat els nostres hàbits i conductes alimentaries però, fins no fa gaire, la nostra cistella de la compra estava formada per productes de temporada. És a dir, els que es corresponien amb cada estació de l’any. Per exemple, les taronges les menjàvem a l’hivern i, no obstant això, avui ja no hem d’esperar tant per menjar-les ja que, gràcies als hivernacles, podem disposar de cítrics tot l’any, encara que les seves propietats, les seves qualitats nutricionals, la seva olor, el seu sabor…

Llegir més

Una dieta enriquida amb nous protegeix contra el càncer de pròstata

nueces 1Diversos estudis han demostrat els beneficis d’aquesta fruita seca en diferents aspectes de la salut: Des de l’alzheimer fins al càncer de mama. Ara un nou estudi realitzat en el Health Science Center de la Universitat de Texas ha confirmat que una dieta rica en nous podria protegir contra el càncer de pròstata, el segon més habitual en homes.

Llegir més

Algues marines, aliment molt recomanable

algasÉs estiu i tens una oportunitat magnífica de començar a enamorar-te de les algues. Solament creixen en mars que estan poc contaminats, així que ja tenim garantia que són saludables. Van aparèixer a la Terra fa mil cinc-cents milions d’anys… Quanta saviesa acumulada! A Japó cada persona consumeix uns dos quilos i mitjà d’algues per any (les algues constitueixen el 10% de la seva dieta diària).
Es coneixen més de 24.000 espècies. Cinquanta d’elles són aptes per al consum humà. I vint-i-una s’emprenen en l’alimentació humana o amb finalitats terapèutiques. En el Papir de Ebers –tractat mèdic egipci- ja s’indicava l’ús de les algues per guarir el càncer de mama. En l’actualitat s’empren com a remei a malalties com la tuberculosi, grip, cucs i artritis. 

Llegir més