Rosegar una pastanaga és fer un mos a la vida

zanahoria-propiedades-668x400x80xXLa pastanaga es considera un gran preventiu de anèmia ferropènica, un bon aperitiu que treu la gana i sacia abans de menjar, un potent carminatiu en cas de gasos, la seva concentració en vitamina A fa de cicatritzant i la seva influença sobre el fetge la converteix en depurativa i detoxicant. Alhora exerceix un lleuger efecte diürètic, ajuda a regular el flux menstrual, reforça el sistema immune i actua com a expectorant i fluïdificant el moc.

Llegir més

Consells per al control de l’estrès

0987654321-estres-

 

Farem un breu resum dels consells més importants a l’hora de controlar l’estrès diari al que tots estem condicionats.

 

D’una manera senzilla i dinàmica parlem  del següent:

 

 

Llegir més

No cal nevera per a tot

bssa-de-compra

Antigament no es feia la compra del menjar al supermercat, ni tan sols es feia al mercat, sinó que directament es recollien els aliments del petit hort familiar i es guardaven en una habitació especial on no tocava la llum ni tampoc arribava la calor; un lloc fresc però alhora a bona temperatura, ja que les neveres i els congeladors en aquells temps no existien.

Això era possible perquè només es menjava el que donava la terra, dins de la seva temporada i del seu millor moment de collida anyal.

Llegir més

Mengem Magnesi

magnesio-almond-belen-info

 

El magnesi és un dels minerals més importants per a la nostra salut i per contra és dels que presenten més mancança, tot just pel refinament que fan del cereals que mengem i per la pobresa del terreny on conreen la majoria de les verdures que venen avui dia al mercat. Per tant, és fonamental fer una bona tria dels aliments que fem servir a la dieta diària, donant preferència als d’agricultura integral i ecològica. Només així tindrem les nostres necessitats de magnesi cobertes i en conseqüència la nostra salut ens estarà ben agraïda.

 

Llegir més

La teva Macrobiòtica

belen-macrobiotica-info

 

Al llarg del camí de la Macrobiòtica travessem etapes molt diferentes:

– Des d’un principi on només volem conèixer el perquè de tot plegat, volem entendre al màxim com funciona el yin i el yang o volem cuinar les receptes amb tot detall.

– Fins a una etapa molt més evolucionada on ens trobem a nosaltres mateixos i d’aquesta manera descobrim les nostres limitacions i alhora les nostres virtuts.

 

Llegir més

El Coenzim Q-10

 

corazon-sanojjEl Coenzim Q-10 (CoQ-10)  és un lípid isoprenoide compost de 10 unitats d’hidrocarburs d’isoprè, d’aquí el seu nom.

Se situa dins de la membrana mitocondrial formant part de la cadena transportadora d’electrons.

El seu major valor és la seva capacitat antioxidant amb acció protectora del mitjà gras.

No constitueix un element essencial, ja que el podem sintetitzar. Es troba en el peix i la carn, tanmateix les quantitats son molt més petites que les indicades en complementació natural.

Es fa servir en pacients que en tenen deficiència a causa d’una mal nutrició o bé per disminució de la síntesi de l’enzim necessari per a la seva formació. Així com també en casos de dèficit congènit.

Llegir més

Som-hi!

Després d’un llarg camí conreat de diverses i valuoses informacions sobre la medicina natural per part del nostre amic, en Jaume Queral, avui em presento com a la vostra nova companya. Disposada a carregar d’energia vivaç aquestes pàgines on tots …

Llegir més

Bon viatge, company!

L’autor d’aquest bloc i apreciat col·laborador de Casa Pià, en Jaume Queral, ens va deixar després d’una llarga malaltia el passat 31 d’octubre de 2013. Amb aquestes paraules, i en nom de tot l’equip humà que formem Casa Pià, volem …

Llegir més

El consum de cereals integrals redueix el risc d’hipertensió

cerales desayuno
Segons diversos estudis com el ja realitzat en 1.982 pel Dr. Kochar, del Centre Mèdic Beth Israel Deaconess a Boston (Estats Units), el fet d’incloure en els nostres hàbits alimentaris cereals integrals sense sucre en el desdejuni
, pot arribar a reduir fins a un 25% el risc de ser hipertens, assaig exposat pel Dr. Kochar en un estudi conductual de gairebé 14.000 metges.

El tofu un aliment saludable

descargaEl tofu és un aliment molt consumit en orient des de fa milers d’anys per ser molt saludable.
El tofu s’elabora amb la llet de soja que es fermenta amb un procés similar a l’elaboració dels formatges.
El tofu aporta a l’organisme, nutrients com:
-vitamina B,-vitamina D,-vitamina I,-vitamina F,-vitamina K,-calci,-ferro,-fòsfor,-magnesi,-potassi,-aminoàcids,-àcids grassos poli-insaturats,-proteïnes vegetals,- isoflavones
El tofu és un aliment saludable per a l’organisme:

Llegir més