És bastant freqüent que els homes especialment a partir dels 45 anys comencin a desenvolupar algunes afeccions en la pròstata.
El problema més comú és l’engrandiment i la inflamació de la pròstata.
Hi ha tractaments mèdics per poder controlar aquestes afeccions i que no es compliquin en el futur.
Però també es pot usar remeis naturals per resoldre aquest tipus d’afeccions.
Remedios naturals per als problemes de pròstata són:
-Consumir 1 cullerada petita de pol·len d’abella ajuda a mantenir la pròstata sana i detenir l’avanç d’alguna afecció o símptoma que ja es present.
-Per desinflamar la pròstata es recomana beure te verd ja que és molt efectiu per a aquesta fi. Fins a 3 vegades al dia es pot prendre la infusió de te verd.
-Menjar llavors de carabassa afavoreix la salut de la pròstata o la millora si hi ha alguna afecció en aquest òrgan masculí.
-La decocció de l’alfals ajuda a desinflamar la pròstata. S’ha de prendre 2 tasses al dia.
-També es recomana consumir certs aliments que ajuden a prevenir i combatre problemes en la pròstata com a tomàquet, carabassa, cols, germen de blat, brots d’alfals, soia, sindria, oli de llinaza, all.
-Un suc de vegetals per tractar afeccions en la pròstata és el que es prepara amb ½ pebrot, una mica de bròcoli i 3 fulles de col. S’ha de rentar molt bé aquests vegetals i després els hi passa per la liquadora tots els ingredients. Quan està ben barrejat es pot beure. S’ha de prendre tots els dies en dejú per almenys 3 mesos o més, si es necessita.
Els homes han de controlar la seva pròstata per prevenir el càncer en aquesta zona però també han de tractar altres afeccions que afecten a aquest òrgan.
Una visita anual al metge i la realització d’estudis permetrà prevenir el desenvolupament de patologies. En cas de diagnostico d’alguna afecció en la pròstata es poden complementar els remeis casolans i naturals amb el tractament mèdic per obtenir millors resultats.