misoEl miso és un aliment fermentat molt popular en orient. El miso s’elabora sobre la base de soia, algun cereal i sal marina. Aquest producte té excel·lent qualitats nutritives però també medicinals.
El miso s’utilitza com a condiment en sopes, llegums i cereals entre altres menjars.
En occident és un producte poc conegut que ara es pot aconseguir amb major facilitat. Val la pena provar-ho i consumir-ho perquè és realment bo per la nostra salut.
Conté nutrients com:
-proteïna
-vitamina A

miso cocina

-vitamina I
-vitamina B12
-acid fólic
-calci
-ferro
-magnesi
-isoflavonas
-antioxidants
Les propietats medicinals i nutritives del miso són:
-Afavoreix la salut de la flora intestinal a causa de que conté enzims vius o bacteris
-Ajuda a combatre el restrenyiment i la diarrea
-Ajuda a tractar problemes digestius com a flatulències, acidesa estomacal entre d’altres
-Prevé malalties cardiovasculars
-Prevé l’enduriment de les artèries
-Ajuda a combatre el colesterol dolent a la sang
miso2-Actua en les dones menopáusicas equilibrant les hormones, pel que redueix els símptomes molests de la menopausa
-Ajuda a prevenir la osteoporosis
-Ajuda a combatre els radicals lliures pel seu contingut d’antioxidants
-Afavoreix l’eliminació de l’acidesa del cos afavorint un organisme més alcalí i sa
-Ajuda a depurar la sang
-Ajuda a protegir a l’organisme de les radiacions tipus “x” i elements radioactius, prevenint malalties a causa de l’exposició a aquestes substàncies nocives per a la salut de les persones
-Ajuda a tractar grips i constipats
El consum de miso està contraindicat per a persones amb hipertensió arterial o que segueixen dietes baixes en sodi, perquè aquest aliment conté massa sodi per a aquest tipus de patologies.
El miso és un aliment molt saludable dels que hi han diversos tipus, si be tots mantenen les seves propietats medicinals.
Font: www.blogdefarmacia.com