Si tens infecció fúngica o concretament pateixes de candidiasis, aquí us presentem unes quantes opcions de menús perquè puguis seguir una dieta adient per a les circumstàncies i te’n surtis més ràpid del teu problema.
Us proposem una dieta composta de cinc àpats al dia i diverses alternatives completes per a cada moment.
- Un parell de torrades de pa àzim amb espinacs i ous de guatlla.
- Un batut de beguda d’ametlles amb estèvia, canyella i llimona.
- Un got de beguda de kamut amb crema d’avellanes i flocs de blat sarraí.
- Crackers de sègol amb tahina, tomàquet, alvocat i pernil ibèric.
- Pa germinat d’espelta amb anxoves i hummus.
- Beguda de sèsam amb quinoa inflada sense mel.
- Beguda de teff amb flocs d’arròs integral.
- Un iogurt vegetal de soja natural o un quefir de cabra.
- Suc d’aranja sense sucre afegit.
- Llimonada amb menta i una beina de vainilla.
- Suc de tomàquet natural.
- Pa germinat de blat de moro biològic amb tofu sedós per untar.
- Tres nous crues sense sal.
Dinar
- Escalivada i remenat d’ous amb espàrrecs verds i all fresc.
- Wok de verdures saltejades amb llavors de chía i germinat d’alfals i un segon plat de sardines al vapor amb anet, farigola i orenga.
- Alvocats farcits amb tomàquet ben picat, coriandre, alfàbrega i ceba tendra acompanyat de pebrots farcits de tofu estil japonès.
- Amanida de ruca amb bròquil laminat, llavors de rosella, cúrcuma, raves i oli de coco i de segon vichyssoise amb beguda d’avellana i verat al forn.
- Paté d’olives negres amb orenga i cibulet picat i unes albergínies farcides amb ceba, mill i nata de civada.
Sopar
- Crema de carbassó sense patata i truita d’albergínies.
- Graellada de verdures i pollastre rostit amb verdures.
- Gaspatxo amb llima en comptes de vinagre i sense pa acompanyat de tomàquets farcits d’ou dur a les fines herbes aromàtiques.
- Amanida de raves i cogombres amb menta i llimona i de segon una hamburguesa vegetal de quinoa.
- Sopa d’api i nap sense pasta de fideus i després un parell de filets de gall dindi amb endívies al forn.
- Amanida tèbia de canonges i mongetes saltejades amb alls tendres i una samfaina de verdures amb unes croquetes de falafel casolà.
- Carxofes estofades amb porro i cols de Brussel·les i conill bullit amb brots tendres.
Belén G. L.
Diplomada en Fisioteràpia amb Postgrau en Neurologia
Graduada en Naturopatia
Homeòpata
Terapeuta Floral
Experta en Macrobiòtica