/Noticíes

Notícies

19 Nov 2012

La magrana

2019-03-17T20:47:56+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

Sota una pell gruixuda i daurada amb tocs vermells, s’amaga un interior replet de llavors recobertes d’una polpa dolça i sucosa de color i lluentor similar a la de la pedra preciosa del robí. Descobrim per què tots els pobles que han conegut la magrana li han atribuït nombroses propietats i com aquesta fruita tan deliciosa de tardor amaga un potencial antioxidant enorme. (más…)
9 Nov 2012

Tres coses que augmenten la grandària del cervell

2019-03-17T20:51:11+01:00General, Noticíes|

La neurociencia ha demostrat recentment que la grandària del cervell està relacionat amb certs hàbits i habilitats com els següents:
Exercici aeròbic. D’acord amb un estudi nord-americà publicat l’any passat en la revista PNAS, l’exercici físic moderat en adults d’edat avançada augmenta la grandària de l’hipocamp, una regió cerebral amb forma de caballet de mar que s’encarrega de la formació de nous records. Aquest augment repercuteix sobretot, segons els autors, en una millora de la memòria espacial.  (más…)
23 Oct 2012

Aliments grassos i ensucrats, obesitat i demències.

2019-03-17T20:48:00+01:00Alimentació, General, Noticíes, Vitamines|

Les dietes riques en greixos saturats i sucre refinat porten a la gent al camí a l’obesitat, alhora que canvia el seu cervell, la qual cosa pot provocar el consum excessiu dels mateixos aliments i que la pèrdua de pes es transformi en un desafiament. Un estudi va prendre com a objectes d’estudi a rates entrenades per testejar la reacció que tenien davant la dieta a nivell cerebral, específicament sobre l’hipocamp (àrea del cervell que controla la memòria i l’aprenentatge). Les rates es van dividir en dos grups, un va rebre accés il·limitat a aliments equilibrats i baixos en greix i l’altre va accedir a aliments altament energètics, rics en calories i greixos saturats. (más…)
17 Oct 2012

Calma l’ansietat amb productes naturals

2019-03-17T20:48:05+01:00Alimentació, General, Noticíes|

Els suplements nutricionals i les herbes medicinals són un mètode eficaç per tractar l’ansietat i les condicions relacionades a la mateixa sense el risc d’efectes secundaris greus. Això és particularment cert per als símptomes lleus o crònics, o per a l’ansietat relacionada a esdeveniments.
Per descomptat, les solucions que donen els canvis en l’estil de vida incloent l’exercici regular, una dieta equilibrada i reduir al mínim les experiències estresants tant com sigui possible, també poden ajudar a alleujar l’ansietat. No obstant això, per a problemes ocasionals o menys extrems, les opcions que proposem val la pena explorar-les. (más…)
9 Oct 2012

Els beneficis del suc de tomàquet

2019-03-17T20:51:15+01:00Alimentació, Ecològic, General, Noticíes|

El suc de tomàquet és un dels sucs de fruites més potents que hi ha. Sovint confós amb un vegetal, els tomàquets són de fet una fruita que conté llavors (encara que siguin petites). També estan absolutament plens de vitamines i minerals.
Aquí anem a veure alguns dels beneficis més impressionants que vénen de l’humil tomàquet. (más…)

4 Oct 2012

La restricció calòrica no allarga la vida, però millora la salut

2019-03-17T20:51:19+01:00Alimentació, General, Noticíes|

La restricció calòrica no allarga l’esperança de vida però millora la salut, segons un estudi amb micos publicat per la revista científica Nature. La restricció calòrica és la pràctica de limitar la ingesta de calories diàries entre un 10 i un 40%, amb l’esperança de millorar la salut i retardar l’envelliment, una tesi que estudis previs havien provat en rosegadors. (más…)
27 Sep 2012

Què són les atàxies?

2019-03-17T20:48:11+01:00General, Noticíes|

El 25 de setembre es va celebrar el Dia Internacional de l’Atàxia. Es tracta d’un trastorn que disminueix la capacitat per coordinar els moviments i que també es pot usar com a terme per referir-se a alguna de les més de 200 malalties del sistema nerviós que tenen aquests símptomes. S’estima que a Espanya unes 8.000 persones sofreixen algun tipus d’atàxia hereditària.
Com explica el coordinador de la Comissió d’Estudi d’Atàxies i Paraplegies Espásticas Degeneratives de la Societat Espanyola de Neurobiología (SEN), Francisco Javier Arpa Gutiérrez “solament amb el terme d’atàxia hereditària s’engloben més de 200 tipus de malalties congènites, metabòliques, degudes a defectes de la reparació de l’ADN, mitocondrials, canalopatías i degudes al defecte de la configuració i degradació de proteïnes. (más…)
20 Sep 2012

Apatia en els ancians

2019-03-17T20:48:18+01:00General, Noticíes|

El símptoma depressiu més freqüent entre les persones majors de 80 anys és l’apatia, que es caracteritza per la pèrdua d’interès pels altres, per la pròpia cura personal, per activitats que abans eren plaents… A més, es tracta d’un símptoma molt comú entre les persones que sofreixen algun tipus de malaltia neurodegenerativa, com l’Alzheimer o el Parkinson. En aquest article es puntualitza els factors de risc de sofrir apatia, la seva relació amb les malalties neurodegenerativas i com ajudar a l’ancià afectat. (más…)
17 Sep 2012

Salut i malaltia. Què és la malaltia des del seu punt de vista?

2019-03-17T20:48:23+01:00Flors de Bach, General, Noticíes|

Entrevista a Alejandro Jodorowsky
La malaltia és una protesta del teu nen capritxós interior. Nen al que li van prohibir fer alguna cosa o ho van obligar a fer alguna cosa que no volia. I si vull sanar-me…
Deixes de protestar i acceptes la realitat, arribant a un compromís entre el que és i el que imagines que és la realitat…llavors sanes. Quan comences a establir relacions belles, llavors comences a sanar-te. No comprenc el motiu pel qual diu que “l’art ha de guarir, si l’art no guareix és que no és art”. (más…)
31 Ago 2012

Cada any moren entorn de 220.000 persones a causa dels pesticides

2019-03-17T20:48:27+01:00Alimentació, Ecològic, General, Noticíes|

Són dades de l’Organització Mundial de la Salut, que obliguen a reflexionar sobre els riscos d’aquests químics que són consumits diàriament distretament per milions de persones.
Per apropar aquesta informació a la població i donar a conèixer les alternatives que existeixen, s’ha engegat la campanya “Setmana sense pesticides”, una iniciativa francesa a la qual s’han adherit 19 països. Aquest any ho fa també Espanya a través de la Fundació Viu Sa (www.vivosano.org) i l’Organització per a la Defensa de la Salut (www.health-defense.org).
Nadia Bennich, de l’Organització per a la Defensa de la Salut i responsable de la campanya a Espanya, explica que tota la població espanyola està exposada directa o indirectament a pesticides i altres químics a través del menjar, l’aigua que bevem, l’aire que respirem o els productes de neteja i productes per al jardí.  (más…)