/Noticíes

Notícies

21 Ago 2013

Els beneficis de consumir fruita de temporada

2019-03-17T20:46:00+01:00Alimentació, Ecològic, General, Noticíes|

descargaEls avanços tecnològics han modificat els nostres hàbits i conductes alimentaries però, fins no fa gaire, la nostra cistella de la compra estava formada per productes de temporada. És a dir, els que es corresponien amb cada estació de l’any. Per exemple, les taronges les menjàvem a l’hivern i, no obstant això, avui ja no hem d’esperar tant per menjar-les ja que, gràcies als hivernacles, podem disposar de cítrics tot l’any, encara que les seves propietats, les seves qualitats nutricionals, la seva olor, el seu sabor… (más…)
20 Ago 2013

Aliments que ajuden a desintoxicar de metalls pesats el nostre organisme

2019-03-17T20:46:05+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Noticíes|

toxisEn l’actualitat estem exposats a gran quantitat de tòxics i sense saber-ho podem estar consumint o respirant substàncies nocives com els metalls pesats.
Aquests tòxics s’acumulen en el cos i danyen la salut ja que es produeixen enverinaments o desenvolupen malalties cròniques.
Els nens i els ancians solen ser les persones més vulnerables als metalls pesats pel que els efectes en la seva salut són més greus. (más…)
1 Ago 2013

La gelea reial i els seus beneficis sobre la salut

2019-03-17T20:46:09+01:00Alimentació, Ecològic, General, Noticíes|

jalea1La gelea reial és una substància segregada per les glàndules hipofaríngeas del cap d’abelles obreres joves, d’entre 5 i 15 dies, que barrejada amb secrecions estomacals serveix d’aliment a totes les larves durant els primers tres dies de vida.
Solament l’abella regna i les larves de cel·les reials que donaran origen a una nova reina, són sempre alimentades amb gelea reial. És una massa viscosa d’un suau color groc i sabor àcid.
La gelea reial des de fa molt temps s’usa com un complement alimentici i medicinal. (más…)
24 Jul 2013

Una dieta enriquida amb nous protegeix contra el càncer de pròstata

2019-03-17T20:46:15+01:00Alimentació, General, Noticíes|

nueces 1Diversos estudis han demostrat els beneficis d’aquesta fruita seca en diferents aspectes de la salut: Des de l’alzheimer fins al càncer de mama. Ara un nou estudi realitzat en el Health Science Center de la Universitat de Texas ha confirmat que una dieta rica en nous podria protegir contra el càncer de pròstata, el segon més habitual en homes. (más…)
17 Jul 2013

Algues marines, aliment molt recomanable

2019-03-17T20:46:19+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

algasÉs estiu i tens una oportunitat magnífica de començar a enamorar-te de les algues. Solament creixen en mars que estan poc contaminats, així que ja tenim garantia que són saludables. Van aparèixer a la Terra fa mil cinc-cents milions d’anys… Quanta saviesa acumulada! A Japó cada persona consumeix uns dos quilos i mitjà d’algues per any (les algues constitueixen el 10% de la seva dieta diària).
Es coneixen més de 24.000 espècies. Cinquanta d’elles són aptes per al consum humà. I vint-i-una s’emprenen en l’alimentació humana o amb finalitats terapèutiques. En el Papir de Ebers –tractat mèdic egipci- ja s’indicava l’ús de les algues per guarir el càncer de mama. En l’actualitat s’empren com a remei a malalties com la tuberculosi, grip, cucs i artritis.  (más…)
17 Jul 2013

Nomofobia: El pànic a estar sense mòbil

2019-03-17T20:46:23+01:00General, Noticíes|

movil 1Sofrir ansietat, estrès o alteracions de l’estat d’ànim per no tenir el mòbil disponible poden ser símptomes de nomofobia.
Les noves tecnologies brinden una infinitat d’oportunitats i facilitats en el quefer diari. No obstant això, per a alguns, el telèfon mòbil s’ha convertit en més que un objecte útil, tant que estar sense ell els aterra. A Espanya, s’ha detectat que el 77% de la població de 18 a 24 anys i un 68% de 25 a 34 anys pateix nomofobia, això és, pànic a estar sense mòbil, cobertura, saldo… (más…)
28 Jun 2013

Propietats medicinals i nutritives del miso

2019-03-17T20:46:27+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

misoEl miso és un aliment fermentat molt popular en orient. El miso s’elabora sobre la base de soia, algun cereal i sal marina. Aquest producte té excel·lent qualitats nutritives però també medicinals.
El miso s’utilitza com a condiment en sopes, llegums i cereals entre altres menjars.
En occident és un producte poc conegut que ara es pot aconseguir amb major facilitat. Val la pena provar-ho i consumir-ho perquè és realment bo per la nostra salut.
Conté nutrients com: (más…)
24 Jun 2013

Estudis recents demostren que els festucs i l’oli d’oliva milloren la salut del cor

2019-03-17T20:46:31+01:00Alimentació, General, Noticíes, Vitamines|

pistachosIncloure una ració de fruita seca com els festucs en la dieta diària, s’ha associat a una reducció del risc cardiovascular i de diabetis, a reducció de factors de risc per al cor, i a una millora de la salut en les embarassades que els consumeixen, com demostren els resultats de quatre estudis mèdics publicats recentment. (más…)
23 Jun 2013

La hidratació ajuda als estudiants en període d’exàmens

2019-03-17T20:46:36+01:00Alimentació, General, Noticíes, Vitamines|

hidratarseEl European Hydration Institute (EHI), fundació que promou la hidratació humana i els seus efectes per a la salut, el benestar i el rendiment físic i cognitiu, recomana als estudiants espanyols que prestin una especial atenció a les seves necessitats d’hidratació durant l’estudi per ajudar a optimitzar la capacitat cognitiva. Una bona hidratació és important per a la salut física i mental. El cervell representa només un 2% del pes corporal, però rep un 20% del flux sanguini. (más…)