/Noticíes

Notícies

12 Mar 2014

Quina és la bona Taronja?

2019-03-17T20:44:24+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

mercado_naranja2012De taronges n’hi ha moltes per tot arreu: al mercat, als petits comerços de barri, a les grans superfícies comercials… Les trobareu també envasades de diferentes maneres: per escollir a l’engròs, en bossa de xarxa, ben embolicades en safata de plàstic… Així com de tipus molt diversos: una mica arrugades, per contra amb un cridaner brillantor, de mida gran o més petita, amb branca i fulles o sense… I a més amb noms ben peculiars: Navel, Sanguinelli, Salustiana, Washington…

Però quines són les millors d’entre tanta varietat? Aquí us donem un grapat de senzills consells que us permetran triar un producte de qualitat i alhora gaudir de totes les seves bondats:

(más…)

28 Feb 2014

Esmorzem bé?

2019-03-17T20:44:29+01:00Alimentació, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

Desayuno-equilibradoSi sou dels que aneu a la feina sense esmorzar o només amb un cafè begut és ben segur que aquesta informació us resultarà força interessant. Doncs cada cop més estudis afirmen que començar la jornada sense res a la panxa es relaciona amb una menor capacitat de concentració i de rendiment intel·lectual, un caràcter més irritable i una sensació general de cansament. Però potser no sapigueu que, a més de tot això, menysprear el primer àpat del dia afavoreix el restrenyiment crònic i augmenta el risc de desenvolupar una síndrome metabòlica, és a dir, obesitat, alts nivells de triglicèrids, nivells baixos de colesterol bo (HDL), hipertensió, hiperglucèmia i infart agut de miocardi (IAM).

(más…)

21 Feb 2014

La Síndrome de l’Aparador

2019-03-17T20:44:34+01:00General, Noticíes|

pulso-tibial-posterior

 

La claudicació intermitent és la manifestació més freqüent de la malaltia arterial perifèrica. A més de la limitació en la qualitat de vida del pacient, és en si mateixa un factor de risc independent i elevat de mortalitat d’origen cardiovascular.

El tractament global comença per un adequat control dels FACTORS DE RISC VASCULAR i hàbits de vida del pacient; és per això que avui parlarem de quines son aquestes mesures primàries que hem de tenir en compta a l’hora de detectar els factors de risc més importants i tot just poder eradicar-los.

(más…)

14 Feb 2014

L’all negre

2019-03-17T20:44:38+01:00Alimentació, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

ajo_negro

 

Els beneficis que aporta l’all a la salut són de sobres coneguts a tot arreu, tothom ha sentit o llegit alguna vegada el seu protagonisme com a font de salut, ja sigui pel seu poder antioxidant, la seva capacitat d’abaixar la pressió arterial gradualment o el seu efecte antiagregant plaquetari en cas de risc de trombosi o afectacions del cor. El problema és que per a molts la seva digestió pot resultar pesada produint cremor de panxa o acidesa, a més de canviar l’olor corporal, la qual cosa resulta incòmoda i poc adequada des del punt de vista sociocultural d’avui dia.

 

(más…)

7 Feb 2014

Escalfem també la Ment!

2019-03-17T20:44:47+01:00General, Noticíes|

hemisferis.2

 

En realitat tenim com dos cervells, és a dir, un hemisferi esquerre que s’encarrega de les funcions de la parla, l’escriptura, la numeració, el càlcul matemàtic i la lògica i un hemisferi dret d’on flueixen els sentiments, les emocions, la creativitat i les habilitats artístiques així com les musicals.

Per tant, hem de tenir en compta, que, al igual que el nostre cos, també la ment necessita entrenar-se de forma regular per mantenir-se en forma. Ja que si aprenem a identificar els actes automatitzats de cada dia i ens forcem a triar una altra manera d’actuar, obligarem al nostre cervell a treballar més i tot just evitarem la pèrdua de memòria produïda per l’edat o d’altres malalties degeneratives més greus com ara l’Alzheimer.

(más…)

18 Nov 2013

Som-hi!

2019-03-17T20:45:22+01:00General, Noticíes|

Després d’un llarg camí conreat de diverses i valuoses informacions sobre la medicina natural per part del nostre amic, en Jaume Queral, avui em presento com a la vostra nova companya. Disposada a carregar d’energia vivaç aquestes pàgines on tots puguem participar amb il·lusió i apropar les nostres experiències dins de l’ampli món de la Naturopatia i tot el que té relació amb la natura.

Espero que tots plegats aprenguem molt dins d’aquesta acurada aventura i que sigui un espai lliure alhora que divertit, sa i enriquidor en coneixements.

Ens disposem a començar, esperem que us segueixi sent útil i serveixi per expandir el gran valor d’aquesta filosofia d’antany que ara tornem a recuperar.

Gràcies i benvinguts!

Belén G. L.

11 Nov 2013

Bon viatge, company!

2019-03-17T20:45:29+01:00General, Noticíes|

L’autor d’aquest bloc i apreciat col·laborador de Casa Pià, en Jaume Queral, ens va deixar després d’una llarga malaltia el passat 31 d’octubre de 2013. Amb aquestes paraules, i en nom de tot l’equip humà que formem Casa Pià, volem retre-li el darrer homenatge i agraïr-li una col·laboració que es remunta al juliol del 2010, quan va agafar el timó d’aquest quadern digital ple de savis i interessants consells sobre la salut natural.

No se’ns acudeix millor comiat per en Jaume que rememorar un escrit de l’escriptora Ángeles Caso, que ell mateix va voler reproduir en aquest bloc temps enrere, on es reflexiona sobre allò que realment importa al final del viatge:

“També vull, això sí, mantenir la llibertat i l’esperit crític pels quals pago amb gust tot el que cal. Vull tota la serenor per suportar el dolor, i tota l’alegria per gaudir de tot el que és bo. Un instant de bellesa a diari. Trobar a faltar desesperadament als que marxen, ja que vaig tenir la sort de tenir-los al meu costat. No estar mai de tornada de res. Seguir plorant cada cop que alguna cosa ho mereixi, però no queixar-me per cap tonteria. No convertir-me mai, mai, en una persona amargada, passi el que passi. I que el dia en què em toqui esfumar-me, un petit grapat de persones pensin que va pagar la pena que jo romangués una estona per aquí. Només vull això. Quasi res. O tot.“

* Extret de l’article ‘Lo que quiero ahora’ d’Ángeles Caso, publicat a La Vanguardia el 19 de gener del 2012.

27 Sep 2013

El consum de cereals integrals redueix el risc d’hipertensió

2019-03-17T20:45:38+01:00Alimentació, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

cerales desayuno
Segons diversos estudis com el ja realitzat en 1.982 pel Dr. Kochar, del Centre Mèdic Beth Israel Deaconess a Boston (Estats Units), el fet d’incloure en els nostres hàbits alimentaris cereals integrals sense sucre en el desdejuni
, pot arribar a reduir fins a un 25% el risc de ser hipertens, assaig exposat pel Dr. Kochar en un estudi conductual de gairebé 14.000 metges.
7 Sep 2013

El tofu un aliment saludable

2019-03-17T20:45:47+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

descargaEl tofu és un aliment molt consumit en orient des de fa milers d’anys per ser molt saludable.
El tofu s’elabora amb la llet de soja que es fermenta amb un procés similar a l’elaboració dels formatges.
El tofu aporta a l’organisme, nutrients com:
-vitamina B,-vitamina D,-vitamina I,-vitamina F,-vitamina K,-calci,-ferro,-fòsfor,-magnesi,-potassi,-aminoàcids,-àcids grassos poli-insaturats,-proteïnes vegetals,- isoflavones
El tofu és un aliment saludable per a l’organisme: (más…)