/Noticíes

Notícies

29 Jul 2011

Acostuma’t a veure aquest logotip.

2019-03-17T20:52:49+01:00Ecològic, General, Noticíes|

Els internautes han triat l’anomenada “eurohoja” com a símbol que distingeixi els aliments ecològics dels que no ho són, dins de la Unió Europea. Primer va tenir lloc una preselecció per part d’un jurat internacional i posteriorment van ser els propis ciutadans de la Unió els que van triar el distintiu. (más…)

26 Jul 2011

Els efectes del sol en la pell de nens i adolescents

2019-03-17T20:52:55+01:00General, Noticíes|

La prevenció és clau per evitar tumors, ja que la major part de l’exposició solar es concentra en els primers 18 anys.L’Associació Espanyola de Pediatria d’Atenció Primària (AEPap) i la Societat Espanyola de Pediatria Extrahospitalaria i Atenció Primària (SEPEAP) adverteixen del perill potencial que comporta una exposició al sol perllongada.
(más…)

3 May 2011

La salut dels pobles indígenes es deteriora per la “occidentalització” dels seus hàbits

2011-05-03T13:55:51+01:00Alimentació, General, Noticíes|

La occidentalització de l’estil de vida és catastròfica per a la salut dels pobles indígenes, que en els últims anys van experimentar un fort increment en els casos d’obesitat, dolències cardiovasculars i diabetis tipus 2. Així ho reflecteix un informe publicat en l’últim exemplar de la revista mèdica The Lancet, que alerta també de l’augment dels problemes físics, socials i mentals que afligeixen a aquestes poblacions derivats del consum d’alcohol i drogues.
(más…)

1 Mar 2011

A Espanya es consumeixen 500 milions de quilograms de menjar preparat a l’any.

2019-03-17T20:53:19+01:00Alimentació, General, Noticíes|

A Espanya es consumeixen al voltant de 500 milions de quilograms de menjar preparat a l’any, la qual cosa suposa una despesa de 1.800 milions d’euros anuals. D’ells, un 90% es consumeixen en la llar i un 10% al canal d’hostaleria i restauració. En els primers anys d’implantació comercial dels plats preparats, el seu consum per càpita se situava entorn dels 3 kg per persona i any. No obstant això, en l’actualitat s’ha registrat un important creixement, fins a aconseguir els 10 kg per persona i any, per a una població que cada vegada s’allunya més de la Dieta Mediterrània Tradicional.

(más…)

19 Ene 2011

Té efectes sobre la salut portar pírcings?

2019-03-17T20:53:23+01:00General, Noticíes|

Els pírcings orals estan de moda però no són innocus. Segons un estudi realitzat recentment a la Universitat Rei Juan Carlos de Madrid, el 72% de les persones que porten pírcings en la boca han sofert alguna complicació posterior a la seva col·locació.

(más…)

10 Ene 2011

Sobre la vacuna del Papil·loma humà.

2011-01-10T14:16:33+01:00Noticíes|

Ens arriben més informació sobre els perills d’aquesta vacuna i tota la polèmica sobre els interessos econòmics i els efectes no desitjats d’aquesta i altres vacunes. Si més no, val la pena mirar-s’ho i informar-se.

[youtube cO6x47jk2mk]

21 Jul 2010

La crisi, factor de risc cardiovascular.

2019-03-17T20:53:31+01:00General, Noticíes|

L’estrès derivat de problemes financers, la preocupació pel fracàs d’un negoci o la pèrdua del treball s’han convertit en conseqüències inherents a una de les pitjors crisis econòmiques que s’han viscut fins al moment. I encara que l’estrès afecti en diversos aspectes a la salut de les persones el principal problema resideix que comporta un major risc d’infart de miocardi, pel que les inquietuds i els problemes en l’àmbit laboral, entre d’altres, s’han establert com a factors desencadenants de l’estrès.

(más…)