/Minerals
1 Ene 2013

Aliments que milloren la memòria

2019-03-17T20:51:00+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

La memòria és una de les funcions cerebrals més importants per a la vida de les persones.
L’estrès, l’edat, les malalties i altres causes poden deteriorar la memòria. Per millorar i mantenir en bon estat la memòria es poden consumir certs aliments que actuen directament sobre el cervell i l’estimulen.
Alguns aliments que ajuden a conservar i millorar la memòria son (más…)
26 Nov 2012

Aliments per combatre la fatiga

2019-03-17T20:47:51+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

La fatiga és una afecció que té diverses causes però que genera com a principal símptoma que la persona senti un cansament intens. El cos necessita energia per funcionar que els obté per mitjà dels aliments. Si l’alimentació no és equilibrada i variada pot ser que faltin substàncies en el cos que generen la fatiga, cansament i desgana física. Vegem quins són els símptomes comuns de la fatiga: (más…)
19 Nov 2012

La magrana

2019-03-17T20:47:56+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

Sota una pell gruixuda i daurada amb tocs vermells, s’amaga un interior replet de llavors recobertes d’una polpa dolça i sucosa de color i lluentor similar a la de la pedra preciosa del robí. Descobrim per què tots els pobles que han conegut la magrana li han atribuït nombroses propietats i com aquesta fruita tan deliciosa de tardor amaga un potencial antioxidant enorme. (más…)
14 Dic 2011

Fruites de tardor dessecades per a l’hivern

2019-03-17T20:52:16+01:00Alimentació, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

La diferència en micronutrients fa que unes fruites seques siguin més interessants que unes altres per a la salut dels ossos, els ulls, la pell o el cor. La tardor i l’hivern és una bona temporada per degustar fruites dessecades. És possible assecar totes les varietats per degustar-les després amb més sabor dolç, encara que les més conegudes i habituals són les prunes i raïms passes, els orellots d’albercoc i préssec i les figues seques, juntament amb els dátils, que s’inclouen en aquest grup. (más…)

11 Nov 2008

Els Minerals

2019-03-17T20:55:06+01:00General, Minerals|

Els Minerals

És conegut el transcendental paper que desenvolupen els micronutrients (s’entén que parlem de vitamines i minerals) en la nutrició i en la salut.
Indispensables per a la vida, aquests nutrients els hem d’obtenir dels aliments, però la dieta actual pot afavorir-ne algunes mancances.
Les malalties carencials es desenvolupen, la majoria de les vegades, com a conseqüència d’una nutrició desequilibrada, en la que els productes naturals ja no són ben bé del tot naturals i en algunes circumstàncies s’han bescanviat per uns altres aliments més comercials, carents en alguns casos d’aquestos nutrients essencials. (más…)