/Minerals
5 Dic 2014

Crema de Cacau i Avellanes

2019-03-17T20:25:34+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Vitamines|

nocilla-o-nutella-casera-crema-de-cacao-y-avellanas-5

 

Avui us presentem una opció sana a la tradicional crema per untar de xocolata. Un aperitiu de menjar Raw Food que us resultarà ideal acompanyat d’una peça de fruita de temporada, per exemple combina molt bé amb la mandarina.

Es tracta d’una recepta molt ràpida que no necessita afegir calor a la preparació. Tots els ingredients son vegetals, ja que fins i tot el iogurt pot ser de soja. A més a més fins i tot resulta adient en cas de diabetis o de persones que estiguin cuidant la seva dieta ja que no incorpora sucre i treu les ganes de dolç en moments puntuals.

 

(más…)

28 Nov 2014

Què vol dir: Naturopatia?

2019-03-17T20:25:40+01:00Ecològic, Flors de Bach, General, Minerals, Vitamines|

naturopatia

 

Podríem començar per definir el terme Naturopatia d’una manera específica:

 

“La Naturopatia és la Ciència i Art que estudia i tracta la salut, la disfunció i la malaltia a través de la naturalesa de cada pacient i amb elements de la pròpia Naturalesa.”

 

Així bé, d’una manera desglossada i senzilla, expressem el següent:

 

(más…)

21 Nov 2014

L’Ansietat i la Naturopatia

2019-03-17T20:25:44+01:00Ecològic, Flors de Bach, General, Minerals, Vitamines|

ansiedad-claves

 

L’estrès del dia a dia, la feina, la família, les tasques de casa nostra, el plegat d’emocions que ens envolten, el coneixement de nosaltres mateixos, la manca de temps… Tot un grapat de situacions que moltes vegades avoquen en problemes d’ansietat o de nerviosisme. És per això que tot just avui us volem donar eines naturals a l’hora de combatre aquests neguits que ens fan patir i no es deixen avançar dins del camí de la vida, un camí que al cap i a la fi té com a única meta ser feliços.

(más…)

14 Nov 2014

Una fruita tropical que va més enllà: La Pinya

2019-03-17T20:26:42+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Vitamines|

pina

 

 

En aquesta ocasió us presentem una fruita, la pinya. Ja és prou coneguda, de bon gust i amplis beneficis per a la nostre salut.

 

Però avui ens aturem una mica més en aquest aspecte i us ensenyem amb detall quines son les propietats tan diverses d’un fruit tropical ben endinsat a la nostra cultura, més ara que arriba el Nadal.

 

 

(más…)

7 Nov 2014

Formatge vegà

2019-03-17T20:41:46+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Vitamines|

Queso de anacardos

 

En aquesta ocasió volem ensenyar-vos a preparar el vostre propi formatge vegà, és a dir, una opció diferent de gaudir del formatge sense fer servir lactis. Molt adient en casos d’intolerància o al·lèrgia a la llet o simplement per a totes aquelles persones que no mengen cap aliment animal, incloent els seus derivats com ara la llet.

 

És ben senzill, molt saludable i a més a més ens fa l’efecte que us agradarà. Som-hi! I que vagi de gust…

 

 

(más…)

31 Oct 2014

Mmm… Com passa, la crema de carbassa!!!

2019-03-17T20:26:47+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Vitamines|

carbassa

 

A mitjans d’octubre, i encara que el temps ens permeti uns dies més d’estiuet, la tardor poc a poc es fa sentir. És probablement una de les estacions més acolorides de l’any, i tot un regal pels sentits, fruit de les tonalitats que ens ofereix el paisatge en combinació amb el canvi en la intensitat i durada de la llum solar.

 

Tota aquesta expressió de l’entorn la trobarem als nostres mercats, omplint de tardor el nostre rebost, i per tant, enriquint i diversificant la nostra cuina.

 

(más…)

24 Oct 2014

Sucres no tan Sucres

2019-03-17T20:26:52+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Vitamines|

azucaresEls desavantatges del sucre blanc o sucre refinat per a la salut ja son prou coneguts, doncs aquest ingredient forma part dels anomenats veríns blancs del segle XXI; conjuntament amb la llet de vaca, les farines refinades i la sal de taula no integral.

És per això que avui us volem mostrar les alternatives que tenim avui dia a l’hora d’edulcorar els nostres plats, fer postres o bé cobrir les necessitats de dolç en un moment donat.

Agruparem aquests edulcorants naturals en 2 grups principals, per una banda els de textura líquida i per una altra les opcions en pols o en comprimits.

 

(más…)

15 Sep 2014

El quètxup pot ser saludable

2019-03-17T20:27:00+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Vitamines|

quetxupAquest estiu tot l’hort ha anat a deshora, fins i tot els hortolans. Però deixant que fes al seu ritme, la natura ens ha ofert una collita esplèndida i generosa que, a última hora, ens ha fet córrer a fer conserves.

Aquest agost, les maduixeres ens han donat les maduixes mes dolces de la temporada per fer melmelades, i ara, a primers de setembre, ens arriben les prunes de santa Rosa, les móres, les figues, i un gran ventall de tomàquets: cor de bou, roses, de pera, de penjar, xerris… per gaudir d’infinitat de preparacions.

Ja sé que a alguns de vosaltres aquesta paraula us remet a cuina ràpida, o bé a cuina americana, però no us espanteu, ja que, si és casolà, és una bona opció per acompanyar les vostres preparacions i una bona ocasió per sorprendre i complaure els més joves de la casa.

 

 

(más…)

6 Sep 2014

El te MATCHA

2019-03-17T20:27:04+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Vitamines|

IMG_3951

 

Dins del ventall de tota la varietat, el te verd més ric en nutrients és el te Matcha; un tipus de te japonès que procedeix dels brots més joves de la planta i té un procés de recol·lecció molt similar al te Gyokuro.

 

La distinció és que, en aquest cas, a les fulles se’ls extreu el nervi i posteriorment es polvoritzen mitjançant un molí de pedra fins a convertir-lo plenament en pols, sense passar per cap fermentació, senzillament és vaporitzat i mai rostit ni fregit.

 

(más…)

30 Ago 2014

De pickles: Xucrut!

2019-03-17T20:42:00+01:00Alimentació, General, Minerals, Vitamines|

2370022023_14e1259951

 

Es diu xucrut o, en francès, choucroute, a la col blanca fermentada, fent servir la sal com a impulsor per dur a terme la fermentació de tipus àcid-làctica. També rep el nom de chucrut, choucrut, chucruta o zuurkool, segons el país on ens trobem.

 

És un aliment molt antic que té el seu origen a Alemanya, però que per alguna estranya raó no és gaire conegut al nostre país, al contrari que al nord d’Europa on es consumeix amb freqüència. En realitat es considera una forma de conserva, similar als pickles, però amb propietats terapèutiques sorprenents.

 

 

(más…)