/Minerals
28 Mar 2015

Depuració amb Sals d’Epsom

2019-03-17T20:24:10+01:00Alimentació, General, Minerals, Vitamines|

sal-epsom-19106Ara que estem a la primavera, és el millor moment per fer una depuració hepàtica. L’organisme ens ho agrairà i, no només ho notarem a nivell d’energia i salut digestiva, sinó també a nivell emocional; ja que ens sentirem més optimistes i no patirem de forma tan acusada l’anomenada astènia primaveral.

Una de les maneres de fer una cura del nostra fetge és la teràpia a través de les sals d’Epsom, avui ens centrarem amb aquest tipus de depuració i us explicarem com portar-la a terme de manera correcte. D’aquesta manera depurarem el fetge i alhora la bufeta biliar i el pàncrees.

(más…)

20 Mar 2015

Primavera i Al·lèrgies

2019-03-17T20:26:10+01:00Ecològic, General, Minerals, Vitamines|

 

alergias

Per a moltes persones, l’arribada de la primavera ve carregada d’incòmodes al·lèrgies estacionals, així com d’un augment en la freqüència de crisis asmàtiques bronquials. En la majoria d’aquests casos, l’únic recurs conegut és l’ús de fàrmacs broncodilatadors i, fins i tot, l’aplicació d’inhaladors a base de corticoides artificials.

Però nosaltres, dins de la Medicina Natural, disposem d’un bon ventall de complements i plantes que ens poden servir de gran ajut, tant en la prevenció com en el procés pal·liatiu dels brots al·lèrgics.

 

(más…)

13 Mar 2015

Nutrients d’alta assimilació

2019-03-17T20:25:06+01:00Alimentació, General, Minerals, Vitamines|

 

Batido-elimina-toxinas

Continuem amb la depuració que ens prepara per a l’arribada de la primavera, ja que aquesta estació és la ideal a l’hora de renovar l’energia interna del nostre cos, tant a nivell mental com físic. És per això que avui us presentem tres nous sucs, com a tres noves alternatives per tenir cura de la nostra salut a través de l’alimentació.

A més, el fet de prendre multinutrients en forma líquida ajuda a una millor absorció, ja que la barrera fibrosa dels ingredients es trenca en la trituració. Pel que fa a la pèrdua de vitamines no ens ha de fer patir sempre que utilitzem una trituradora prou potent com per fondre els aliments en el mínim temps possible.

(más…)
27 Feb 2015

El Te KOMBUCHA

2019-03-17T20:25:00+01:00Alimentació, General, Minerals, Vitamines|

img_2582

 

El te kombucha és una beguda fermentada que tothom pot preparar a casa seva, a través d’un fong. Ja era ben conegut antigament fa molts anys per la cultura asiàtica i russa, molt valorat per la seva llarga llista de propietats.

 

L’elaboració és totalment casolana, natural i saludable. Només hem de tenir en compte aquests tres passos ben senzills:

(más…)

20 Feb 2015

Nyoquis de Quinoa i Chía

2019-03-17T20:25:10+01:00Alimentació, General, Minerals, Vitamines|

ÑOQUIS2Us presentem un plat molt vistós, de ràpida elaboració i nutricionalment molt enriquidor; ja que la quinoa ens aporta una bona dosi de proteïna de fàcil assimilació, a més de una llarga llista de minerals com ara el ferro, el calci i el magnesi. I per l’altra banda tenim la chía, que conté altes concentracions de vitamines antioxidants com l’E, així com omegues 3 del tipus ALA.

(más…)

6 Feb 2015

Un potent antioxidant: La Vitamina C

2019-03-17T20:25:14+01:00Alimentació, General, Minerals, Vitamines|

VitaminC

 

Avui parlem d’una de les vitamines més protagonistes en la Medicina Natural, així com una de les més agraïdes, la vitamina  C.

 

Podríem dir moltes coses d’aquesta vitamina, plena de fonaments i riqueses, però en aquesta ocasió ens centrarem sobretot en dos punts concrets:

  1. Les seves propietats més destacades.
  2. Com podem trobar-la dins de l’alimentació nostra de cada dia.

 

 

 

(más…)

30 Ene 2015

Tres nous Sucs

2019-03-17T20:25:19+01:00Alimentació, General, Minerals, Vitamines|

Batidos-desintoxicantes-para-después-de-las-fiestas

 

Amb el propòsit de preparar-nos un nou batut cada dia, avui us mostrem tres idees noves. Cadascuna amb propietats i finalitats diferents, segons els ingredients que fem servir i el moment del dia en el qual prenem el nostre suc.

 

Si volem treure més profit a la preparació, és preferible prendre-la en dejú o bé entre hores. Anem llavors a veure quines noves opcions tenim en aquesta ocasió, perquè pugueu triar la que més us agradi. Avui hem optat per alternatives més lleugeres a mena de suc, en comptes de batut, els quals tenen una major consistència. Esperem en tot cas que siguin del vostre gust.

(más…)

23 Ene 2015

L’arrel de Loto i les malalties d’hivern

2019-03-17T20:25:23+01:00Alimentació, General, Minerals, Vitamines|

belen-lotus-infoArriba l’hivern i amb ell tot just arriba el fred. És per això que aquesta estació és la reina dels refredats, la grip, les bronquitis, les pneumònies i un llarg etcètera que, un cop més, presenta diferents ajuts dins de la medicina natural; a mena de prevenció així com a mena de tractament al començament dels primers símptomes de malestar general.

És per això que avui us volem parlar de l’arrel de loto, també coneguda com a Renkon. Es tracta d’un tubercle comestible que creix sota l’aigua a grans profunditats. La planta que es nodreix d’aquesta arrel s’anomena Nelumbo Nucifera i és cultivada en molts llocs d’Àsia com l’Índia, el Japó i la Xina.

(más…)

16 Ene 2015

Un Batut per a cada dia

2019-03-17T20:26:32+01:00Alimentació, General, Minerals, Vitamines|

smoothie

 

Cada cop hi ha més evidència sobre els beneficis que té per a la nostra salut preparar un batut cada dia. Amb ells podem treure més d’un profit: que sigui energètic per començar el dia, detoxicant a mena de depuració, antioxidant per a la pell i el cos, digestiu davant de problemes d’absorció de nutrients, regulador intestinal a base de fibra dietètica… Una llarga llista de propietats que podem aconseguir només comptant amb un petit assortiment d’ingredients al rebost de casa nostra i invertint no més de 10 minuts del nostre temps.

(más…)

13 Dic 2014

Verdures del Mar

2019-03-17T20:25:27+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Vitamines|

20090311_33La cuina japonesa cada dia s’apropa més a casa nostra i ens aporta un ampli ventall de gustos diferents els que nosaltres estem acostumats dins de la nostra cultura, tanmateix, es tracta de sabors ben exquisits i de gran delicadesa. És per això que en aquest post us volem fer arribar una petita mostra d’aquesta cuina, per a nosaltres moderna, tan antiga per a d’altres però.

Es tracta en aquesta ocasió d’una senzilla amanida que té com a ingredient principal les algues, un element nutricional de gran vàlua, ja que sempre intentem mantindre la línia de salut, alhora que nodrim no només el cos sinó també els sentits. Esperem que us agradi.

(más…)