L’Oxitocina reforça els records emocionals

Els records dels homes sobre l’afecte de les seves mares durant la infància podrien ser reforçats per l’oxitocina, popularment coneguda com la “hormona de l’amor”, segons un estudi realitzat per científics del Centre Mèdic Monte Sinaí a Nova York i la Universitat d’Harvard publicat en la revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).
Els investigadors, dirigits per Jennifer Bartz, van analitzar el paper de l’oxitocina en la percepció social administrant l’hormona a través d’un esprai nasal a homes adults que,abans de l’estudi, havien completat qüestionaris sobre l’atenció de les seves mares durant la infància. Segons els investigadors, els homes que recordaven positivament l’atenció de les seves mares tendien a avaluar a les seves mares com més atentes després de prendre oxitocina, en comparació dels homes que van rebre placebo. No obstant això, els homes les relacions maternes dels quals generaven una resposta d’ansietat caracteritzaven a les seves mares com menys acurades i més distants després de l’exposició a l’hormona, la qual cosa suggereix que aquesta podria amplificar els records preexistents.

Els resultats suggereixen que, més que una “droga de l’amor”, l’oxitocina és un potenciador de la memòria social. Segons Bartz, quan aquesta substància s’allibera en el nostre cervell “intensifica els nostres sentiments sobre altres persones, tant si són positius com si són negatius, en funció de quin ha estat nostra interacció amb elles”.

Deixa un comentari