L’exercici contribueix a una millora significativa de la salut en el 50% dels pacients amb depressió

L’addició d’una rutina diària d’exercici al tractament farmacològic pot alleujar per complet els símptomes de la malaltia. L’exercici pot convertir-se en un excel·lent tractament complementari per als pacients amb depressió. Les conclusions d’un estudi realitzat pel departament de Psiquiatria de la Universitat de Texas mostren que quan el tractament farmacològic inicial no aconsegueix la remissió de la totalitat dels símptomes de la depressió, l’addició d’una rutina esportiva diària aconsegueix millores significatives en el 50% els pacients.
La investigació, publicada en la revista “Journal of Clinical Psychiatry”, explica queaquests beneficis es registren amb independència de l’intensitat de l’exercici realitzat, encara que només un 30% aconsegueix la remissió completa dels símptomes, que requereix la combinació de l’esport amb els medicaments prescrits

No obstant això, les conclusions demostren que un altre 20% millora de forma substancial la seva qualitat de vida.Aquestes troballes són resultat del seguiment a un grup de pacients amb depressió d’edats compreses entre els 18 i els 70 anys durant d’un període de quatre anys. Tots tenien en comú que el tractament inicial, basat en inhibidors selectius de recaptación de la serotonina, no havia remès per complet la simptomatologia associada a la depressió.

L’equip mèdic va dividir als pacients en dos grups als quals va assignar diferents intensitats en la pràctica de l’exercici. Tots ells van seguir entrenaments sobre cintes de córrer i cicloergómetres. Aquestes pràctiques es van supervisar a través d’un diari on line amb la freqüència i durada de les sessions que havien d’emplenar els pacients, el monitoratge de la seva activitat cardíaca i per mitjà de reunions periòdiques amb experts psiquiatres.

Deixa un comentari