Les pastanagues i el bròcoli allergen la vida

Els nivells en sang elevats de l’antioxidant alfa-caroteno, present en aliments com les pastanagues, el bròcoli o els espinacs, es relacionen amb un menor risc de mort prematura, segons un nou estudi publicat en la revista Arxivis of  Internal Medicine.

Per arribar a aquesta conclusió, uns investigadors van avaluar la relació entre l’alfa-caroteno i el risc de mort entre 15.318 adults majors de 20 anys que participaven en l’Estudi de Seguiment de la Tercera Enquesta Nacional de Salut i Nutrició. Els participants es van sotmetre a un examen mèdic, van proporcionar mostres de sang entre 1988 i 1994 i se’ls va realitzar un seguiment fins a 2006 per determinar si havien mort i la causa.

En el transcurs de l’estudi van morir 3.810 participants. El risc de mort va ser menor entre els quals presentaven nivells més alts d’alfa-caroteno en la sang. Els  carotenoides, entre els quals s’inclouen el beta-caroteno, l’alfa-caroteno i el  licopeno, els produeixen plantes i microorganismes i actuen com a antioxidants. Els investigadors afegeixen que encara que l’alfa-caroteno és similar des del punt de vista químic al beta-caroteno, el primer podria ser més eficaç a l’hora d’inhibir el creixement de les cèl·lules cancerígenas en el cervell, el fetge i la pell.

Segons ells , els resultats d’un estudi sobre la relació entre el consum de fruites i verdures i el risc de càncer de pulmó suggereixen que el consum de verdures groc-ataronjades (pastanagues, moniatos i carabassa) i verd fosc (bròcoli, mongetes verdes, pèsols verds, espinacs, naps verds  i enciams de fulla), amb un contingut elevat d’alfa-caroteno, està més estretament associat amb una reducció del risc que el consum de tots els altres tipus de verdures.

Font: Elena Sanz

Deixa un comentari