L’all, un tresor per a la salut

L’all té una llarga tradició històrica per les seves propietats curatives. És una de les plantes que està present en els grans sistemes sanadors del món, com la medicina naturista o la medicina tradicional xinesa. A partir del segle dinou han estat múltiples els estudis científics sobre les seves poderoses qualitats.
El principi actiu de l’all quant al seu alt poder bactericida es deu a la alicina.
L’all en la prevenció del càncer d’estómac……
· Prevé el càncer d’estómac i intestí, a causa del seu contingut en alilos, una essència volàtil que estimula la mucosa d’aquests òrgans
· Segons estadístiques contrastades, se sap que en llocs on es consumeix amb assiduïtat aquesta planta, com a Xina o en països mediterranis, la incidència del càncer digestiu és menor.
Beneficis de l’all en el sistema cardio-circulatori
· Promou la fluïdesa de la sang, amb el que prevé la formació de trombes i coàguls.
· Inhibeix el creixement i desenvolupament de bacteris causants de la meningitis, el tifus o la disenteria.
· Prevé l’arterioesclerosis. Evita la formació de plaques en artèries.
· És vasodilatador, disminuint el nombre de batecs.
· Prevé l’infart i col·labora a més en la seva curació.
Altres propietats de l’all
· Disminueix els nivells de grasses com el colesterol, els triglicèrids i l’àcid úric.
· Redueix la glucosa en sang i la tensió arterial.
· Té propietats depurativas quant a substàncies tòxiques, sent indicada la seva ingestió immediata en cas d’intoxicació deguda al peix o al marisc.
· Ajuda en el tractament de l’artrosis i el reumatisme.
· Cicatritza ferides que tarden temps a guarir.
· Les últimes recerques apunten al fet que incrementa el nivell de serotonina combatent l’estrès i la depressió.

Deixa un comentari