L’all té una llarga tradició històrica per les seves propietats curatives. És una de les plantes que està present en els grans sistemes sanadors del món, com la medicina naturista o la medicina tradicional xinesa. A partir del segle dinou han estat múltiples els estudis científics sobre les seves poderoses qualitats.
El principi actiu de l’all quant al seu alt poder bactericida es deu a la alicina.
L’all en la prevenció del càncer d’estómac……
· Prevé el càncer d’estómac i intestí, a causa del seu contingut en alilos, una essència volàtil que estimula la mucosa d’aquests òrgans
· Segons estadístiques contrastades, se sap que en llocs on es consumeix amb assiduïtat aquesta planta, com a Xina o en països mediterranis, la incidència del càncer digestiu és menor.
Beneficis de l’all en el sistema cardio-circulatori
· Promou la fluïdesa de la sang, amb el que prevé la formació de trombes i coàguls.
· Inhibeix el creixement i desenvolupament de bacteris causants de la meningitis, el tifus o la disenteria.
· Prevé l’arterioesclerosis. Evita la formació de plaques en artèries.
· És vasodilatador, disminuint el nombre de batecs.
· Prevé l’infart i col·labora a més en la seva curació.
Altres propietats de l’all
· Disminueix els nivells de grasses com el colesterol, els triglicèrids i l’àcid úric.
· Redueix la glucosa en sang i la tensió arterial.
· Té propietats depurativas quant a substàncies tòxiques, sent indicada la seva ingestió immediata en cas d’intoxicació deguda al peix o al marisc.
· Ajuda en el tractament de l’artrosis i el reumatisme.
· Cicatritza ferides que tarden temps a guarir.
· Les últimes recerques apunten al fet que incrementa el nivell de serotonina combatent l’estrès i la depressió.