chai

 

Aquest té és un dels més antics que existeixen, originari de la Índia, ha donat la volta al món. Potser crida l’atenció la seva llarga llista d’ingredients, però en realitat només es necessiten 10 minuts per preparar-lo i estic segura que no serà la única vegada que us hi animeu.

 

Tant si voleu una opció saludable per esmorzar com si teniu una visita a mitja tarda i voleu sorprendre, aquesta barreja especiada, amb toc dolç i alhora una mica picant, sempre serà un  triomf.

 

Jo he triat una opció sense teïna i amb més digestiva amb baix contingut en lactosa, és per això que fins i tot l’hi podeu oferir els més petits de la casa.

 

Anem doncs a gaudir del nostre té…

 

 

Ingredients

 

  • chai1200 ml de llet de cabra
  • 300 ml d’aigua
  • 2 talls de gingebre fresc
  • 1 tira de pell de mandarina
  • 2 grans de cardamomo
  • 1 beina de vainilla
  • 1 clau d’olor
  • 1 branca de canyella de Ceilán
  • 1 estrella d’anís
  • 3 boles de pebre blanc
  • 1 pessic d’arrel de regalèssia
  • 5 llavors de fonoll
  • 1 cullerada sopera de té bancha de 3 anys
  • 1 culleradeta de postres de fulles d’estèvia

 

Preparació

 

Afegim totes les espècies a l’aigua de la següent manera:

Pelem el gingebre i tallem dues rodanxes ben fines.

Xafem els grans de cardamomo perquè s’obrin i surtin les llavoretes de dins.

Esmicolem lleugerament la branca de canyella.

Tallem la pell d’una mandarina sense arribar a la part blanca, ja que resulta de gust amarg. No cal aprofitar la mandarina sencera, amb mitja en tindrem prou.

Obrim la beina de vainilla longitudinalment i li traiem els grànuls de dins, per avocar-los dins de l’aigua.

Tot plegat amb el clau, l’anís, el pebre, la regalèssia i el fonoll ho fem bullir sense tapar durant 10 minuts aproximadament.

Seguidament afegim el té i l’estèvia i bullim molt suau, sense arribar a coure, 5 minuts més.

Escalfem el got de llet a banda en un cassó. Colem les herbes i espècies de la barreja anterior i hi afegim la llet quan estigui calenta.

Servim en tasses individuals, de la mida que més ens agradi, les més rústiques que trobem a mà i pel damunt hi tirem una mica de cacau pur en pols amb un pessic de pebre negre mòlt.

 

673x6731378308253_flora3

 

Resulta ideal com a beguda energètica per començar el dia, sense necessitat d’afegir cafè i aportant-nos una sensació d’equilibri i benestar molt confortable per donar escalfor a tot el nostre matí. Combina molt bé amb tot tipus de menjar, ja siguin opcions salades com ara unes pastes integrals de musli o bé d’altres més dolces com ara una crema d’arròs amb compota de poma i panses. A més té un gust exquisit, res a veure amb qualsevol té xai ja preparat. Es nota que està fet a casa nostra…

 

Belén G. L.