La carn processada eleva el risc de càncer de pàncrees

Investigadors de l’Institut Karolinska d’Estocolm, a Suècia, coordinats per Susanna Larsson, asseguren que el consum habitual de carn processada, com salsitxes, cansalada o hamburgueses, pot augmentar el risc de càncer de pàncreas, segons les dades d’un estudi que es publica en el British Journal of Cancer.

En concret, i després d’haver revisat onze estudis amb més de 7.000 pacients, han observat que per cada 50 grams de consum diari d’aquest tipus d’aliments, equivalent a una salsitxa o un parell de rodanxes de cansalada, augmenta un 19 per cent el risc de patir aquests tumors, en comparació d’els qui mai menjaven aquests aliments.
Aquest tipus de carn ja ha estat relacionada amb un major risc de càncer colorrectal, igual que el consum d’altres carns, com la vermella. En aquesta revisió d’estudis també s’ha analitzat la seva relació amb el càncer de pàncreas, observant-se que els homes que menjaven 120 grams de carn vermella al dia tenien un risc un 29 per cent major de càncer pancreàtic que els qui no menjaven carn. No obstant això, els resultats no són concloents perquè no es va detectar tal associació en dones.
Segons Larsson, “a més de millorar el diagnòstic és important entendre què és el que incrementa el risc d’aquesta malaltia. Si la dieta té un impacte en el càncer pancreàtic, això pot influir en les campanyes de salut pública per ajudar al fet que es redueixin els casos”.
Amb l’objectiu de prevenir el càncer colorrectal, nombrosos experts ja aconsellaven no consumir més de 70 grams diaris de carn vermella i processada, una recomanació que amplia la seva protecció al càncer de pàncreas.

Feu un comentari