Infusió de camamilla per la diabetis

Una tassa d’infusió de camamilla diàriament podria ajudar a prevenir les complicacions de la diabetis tipus 2, com la pèrdua de visió i danys als nervis i ronyons. Aquesta és la conclusió d’un estudi en el qual es va alimentar a rates diabètiques amb un extracte de camamilla.

Els resultats, diuen els investigadors de la Universitat de Toyama, Japó, van mostrar que l’extracte sembla reduir els nivells de sucre en la sang i bloquejar l’activitat d’un enzimassociat al desenvolupament de complicacions en la diabetis. Segons els científics, que van publicar la investigació en Journal of  Agricultural and Food Chemistry (Revista d’Agricultura i Química d’Aliments), afirmen que la troballa podria conduir al desenvolupament de nous medicaments contra la diabetis.

Els científics creuen que la camamilla inhibeix la producció de sucre en el fetge. Les proves també van mostrar una reducció en l’activitat d’un enzim, cridada aldosa-reductasa, en mostres de teixit de les rates que van prendre l’extracte. Aquest enzim està encarregat de convertir la glucosa en sorbitol, o alcohol de sucre. I en la gent amb diabetis tipus 2 l’activitat de la aldosa-reductasa augmenta a mesura que s’incrementen els nivells de glucosa en la sang.

Deixa un comentari