Hipotiroïdisme i salut natural.

tiroidesQuan l’hormona tiroïdal és insuficient es produeix l’hipotiroïdisme, que causa una pèrdua general d’energia en l’organisme i l’acumulació de deixalles.
La naturopatía i l’homeopatia poden substituir parcialment la funció d’aquesta hormona, i ofereixen grans possibilitats de millorar la dolència o evitar que s’agreugi com per exemple utilitzant algunes algues y verdures com:
Fucus: És l’alga que es forma en el mar dels Sargassos, rica en iode. Es recomana una càpsula al dia. També poden efectuar-se tisanas amb 15 grams de planta en un litre d’aigua bullint durant 5 minuts. No ha de prendre’s amb problemes d’hipertensió.
Espirulina. És un alga d’aigua dolça que posseeix aminoàcids i proteïnes saludables. Tambéfucus s’obté d’ella betacarotens, de reconegudes propietats antioxidants. Es recomana com a suplement nutricional per a la fatiga, però no és solament un estimulant. Es presenta en comprimits o càpsules.
Kelp. És un alga d’origen marí molt rica en iode. S’empra com a substitut de la sal o com a component en sals vegetals amb un contingut baix en sodi.
Créixens o berros. També es tracta amb ells el goll (en castellà bocio) i la diabetis. L’ideal és consumir-los en amanida. Contenen alts percentatges de iode i sofre. Una altra opció és incloure’ls en sopes i brous o efectuar una decocció.
berrosEl restrenyiment crònic propi d’aquesta dolència, també pot tractar-se amb mitjans naturals:
· Consumint bastants fruites fibroses (kiwi, pinya, figues..), verdures i cereals integrals.
· Prenent diàriament compota de prunes seques o un got d’aigua amb una cullerada de segó de blat o civada, o llavors de lli.
· Mitjançant laxants naturals com zaragatona o “cáscara sagrada”, sempre amb precaució i baix control del seu naturòpata.

Deixa un comentari