/General
22 Mar 2014

El poder d’una sopa: El Miso

2019-03-17T20:44:10+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Vitamines|

abanico-macrobioticos-belen-02

 

És el complement per excel·lència de la dieta Macrobiòtica, acompanyant gairebé tots els seus plats. El seu origen es remunta a George Ohsawa, el fundador d’aquesta filosofia.

 

Les seves propietats són molt àmplies, en aquesta ocasió farem una enumeració de les més importants i també parlarem dels diferents tipus que podem trobar avui dia.

12 Mar 2014

Quina és la bona Taronja?

2019-03-17T20:44:24+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

mercado_naranja2012De taronges n’hi ha moltes per tot arreu: al mercat, als petits comerços de barri, a les grans superfícies comercials… Les trobareu també envasades de diferentes maneres: per escollir a l’engròs, en bossa de xarxa, ben embolicades en safata de plàstic… Així com de tipus molt diversos: una mica arrugades, per contra amb un cridaner brillantor, de mida gran o més petita, amb branca i fulles o sense… I a més amb noms ben peculiars: Navel, Sanguinelli, Salustiana, Washington…

Però quines són les millors d’entre tanta varietat? Aquí us donem un grapat de senzills consells que us permetran triar un producte de qualitat i alhora gaudir de totes les seves bondats:

(más…)

28 Feb 2014

Esmorzem bé?

2019-03-17T20:44:29+01:00Alimentació, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

Desayuno-equilibradoSi sou dels que aneu a la feina sense esmorzar o només amb un cafè begut és ben segur que aquesta informació us resultarà força interessant. Doncs cada cop més estudis afirmen que començar la jornada sense res a la panxa es relaciona amb una menor capacitat de concentració i de rendiment intel·lectual, un caràcter més irritable i una sensació general de cansament. Però potser no sapigueu que, a més de tot això, menysprear el primer àpat del dia afavoreix el restrenyiment crònic i augmenta el risc de desenvolupar una síndrome metabòlica, és a dir, obesitat, alts nivells de triglicèrids, nivells baixos de colesterol bo (HDL), hipertensió, hiperglucèmia i infart agut de miocardi (IAM).

(más…)

21 Feb 2014

La Síndrome de l’Aparador

2019-03-17T20:44:34+01:00General, Noticíes|

pulso-tibial-posterior

 

La claudicació intermitent és la manifestació més freqüent de la malaltia arterial perifèrica. A més de la limitació en la qualitat de vida del pacient, és en si mateixa un factor de risc independent i elevat de mortalitat d’origen cardiovascular.

El tractament global comença per un adequat control dels FACTORS DE RISC VASCULAR i hàbits de vida del pacient; és per això que avui parlarem de quines son aquestes mesures primàries que hem de tenir en compta a l’hora de detectar els factors de risc més importants i tot just poder eradicar-los.

(más…)

14 Feb 2014

L’all negre

2019-03-17T20:44:38+01:00Alimentació, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

ajo_negro

 

Els beneficis que aporta l’all a la salut són de sobres coneguts a tot arreu, tothom ha sentit o llegit alguna vegada el seu protagonisme com a font de salut, ja sigui pel seu poder antioxidant, la seva capacitat d’abaixar la pressió arterial gradualment o el seu efecte antiagregant plaquetari en cas de risc de trombosi o afectacions del cor. El problema és que per a molts la seva digestió pot resultar pesada produint cremor de panxa o acidesa, a més de canviar l’olor corporal, la qual cosa resulta incòmoda i poc adequada des del punt de vista sociocultural d’avui dia.

 

(más…)

7 Feb 2014

Escalfem també la Ment!

2019-03-17T20:44:47+01:00General, Noticíes|

hemisferis.2

 

En realitat tenim com dos cervells, és a dir, un hemisferi esquerre que s’encarrega de les funcions de la parla, l’escriptura, la numeració, el càlcul matemàtic i la lògica i un hemisferi dret d’on flueixen els sentiments, les emocions, la creativitat i les habilitats artístiques així com les musicals.

Per tant, hem de tenir en compta, que, al igual que el nostre cos, també la ment necessita entrenar-se de forma regular per mantenir-se en forma. Ja que si aprenem a identificar els actes automatitzats de cada dia i ens forcem a triar una altra manera d’actuar, obligarem al nostre cervell a treballar més i tot just evitarem la pèrdua de memòria produïda per l’edat o d’altres malalties degeneratives més greus com ara l’Alzheimer.

(más…)

30 Ene 2014

Rosegar una pastanaga és fer un mos a la vida

2019-03-17T20:44:43+01:00Alimentació, General, Minerals, Vitamines|

zanahoria-propiedades-668x400x80xXLa pastanaga es considera un gran preventiu de anèmia ferropènica, un bon aperitiu que treu la gana i sacia abans de menjar, un potent carminatiu en cas de gasos, la seva concentració en vitamina A fa de cicatritzant i la seva influença sobre el fetge la converteix en depurativa i detoxicant. Alhora exerceix un lleuger efecte diürètic, ajuda a regular el flux menstrual, reforça el sistema immune i actua com a expectorant i fluïdificant el moc.

(más…)

20 Dic 2013

No cal nevera per a tot

2019-03-17T20:45:01+01:00Alimentació, General|

bssa-de-compra

Antigament no es feia la compra del menjar al supermercat, ni tan sols es feia al mercat, sinó que directament es recollien els aliments del petit hort familiar i es guardaven en una habitació especial on no tocava la llum ni tampoc arribava la calor; un lloc fresc però alhora a bona temperatura, ja que les neveres i els congeladors en aquells temps no existien.

Això era possible perquè només es menjava el que donava la terra, dins de la seva temporada i del seu millor moment de collida anyal.

(más…)