És per aquesta raó per la qual vam compartir amb tu una deliciosa recepta de flam de coco i pinya amb caramel de cireres.
Som a l’estiu, en plena temporada de cireres. Possiblement una d’aquelles fruites més esperades, i que ja us avanço que, per a mi, son un autèntic perill, sí, sí :).
No sé quantes vegades n’he dut a casa per elaborar-ne alguna cosa i me les he cruspit abans de fer-ne res. I és que menjar-te-les a mossegades directament del cistell… no em negareu que no té preu ;).
Aquesta vegada, però, m’hi he posat, i animada per a una recepta d’una companya blocaire, que us recomano “de totes, totes”, autora de: “Mi vida con un vegano”; m’he pres la llibertat de compartir la seva idea: un “Flam amb llet d’arròs, coco i pinya”. Aprofitarem així la temporada de cireres per fer-ne un deliciós caramel. Si feu tard, igualment podreu gaudir d’aquestes postres amb un riquíssim caramel de móres o prunes, que aviat estaran també esplèndides.
Índex de continguts
Flam de coco i pinya amb caramel de cireres: recepta
Ingredients
- 500 ml de beguda d’ arròs, coco i pinya.
- 1’5 culleradetes de postres (uns 3 grams) d’agar-agar en pols.
- 1 cullera sopera de crema d’ametlles blanques (opcional).
- 250gr de cireres.
- El suc de 1/2 llimona.
- 1 cullera sopera de xarop d’atzavara fosc* (sirope de ágave).
- 2-3 culleres soperes d’aigua.
- Coco rallat al gust.
Us recomano la llet d’arròs i coco de Provamel.
Elaboració del caramel
Talleu les cireres a meitats, retireu-ne el pinyol i poseu-les al foc amb les 2 cullerades d’aigua, el suc de 1/2 llimona i el xarop d’atzavara. Deixeu-ho coure tot 10 minuts. Tritureu i torneu-ho a coure 3-4 minuts més. Reserveu.
Preparació del flam
- Separeu un xic de la llet de coco i pinya en una tasseta i hi desfeu l’agar agar en pols. La resta la poseu al foc fins que arranqui el bull i incorporeu-hi la que hem separat amb l’agar agar. Deixeu-ho coure tot plegat 2-3 minuts.
- Posem la llet en 6 motlles per a flam, els deixem refredar i després reservarem en nevera un parell d’hores.
- Serviu el flam amb el caramel de cireres i el coco ratllat tot pel damunt.
Espero que el flam de coco i pinya us agradi. Gaudiu d’aquest fantásitco postres.
Recepta de: El Raconet de la Rosa
Tècnic Superior en dietètica línia naturista.
Col·laboradora habitual de la revista “Agro-cultura” en la secció alimentació-salut-cultiu
Col·laboradora esporàdica a “Etselquemenges” i a “Gastronomía&cía”