flam

 

Som a l’estiu, en plena temporada de cireres. Possiblement una d’aquelles fruites més esperades, i que ja us avanço que, per a mi, son un autèntic perill, sí, sí :).

 

No sé quantes vegades n’he dut a casa per elaborar-ne alguna cosa i me les he cruspit abans de fer-ne res. I és que menjar-te-les a mossegades directament del cistell… no em negareu que no té preu ;).

 

 

Aquesta vegada, però, m’hi he posat, i animada per a una recepta d’una companya blocaire, que us recomano “de totes, totes”, autora de: “Mi vida con un vegano”; m’he pres la llibertat de compartir la seva idea: un “Flam amb llet d’arròs, coco i pinya”. Aprofitarem així la temporada de cireres per fer-ne un deliciós caramel. Si feu tard, igualment podreu gaudir d’aquestes postres amb un riquíssim caramel de móres o prunes, que aviat estaran també esplèndides.

 

Ingredients

  • 500ml de beguda d’ arròs,coco i pinya*
  • 1’5 culleradetes de postres (uns 3gr) d’agar-agar en pols*
  • 1 cullera sopera de crema d’ametlles blanques (opcional)
  • 250gr de cireres
  • El suc de 1/2 llimona
  • 1 cullera sopera de xarop d’atzavara fosc* (sirope de ágave)
  • 2-3 culleres soperes d’aigua
  • coco rallat al gust

*Llet d’arròs, coco i pinya “Provamel”

*Agar-agar en pols “Portomuiños”

*Dark ágave de “Naturgreen”

 

Elaboració del caramel

Talleu les cireres a meitats, retireu-ne el pinyol i poseu-les al foc amb les 2 cullerades d’aigua, el suc de 1/2 llimona i el xarop d’atzavara. Deixeu-ho coure tot 10 minuts. Tritureu i torneu-ho a coure 3-4 minuts més. Reserveu.

 

Preparació del flam

  1. Separeu un xic de la llet de coco i pinya en una tasseta i hi desfeu l’agar agar en pols. La resta la poseu al foc fins que arranqui el bull i incorporeu-hi la que hem separat amb l’agar agar. Deixeu-ho coure tot plegat 2-3 minuts.
  2. Posem la llet en 6 motlles per a flam, els deixem refredar i després reservarem en nevera un parell d’hores.
  3. Serviu el flam amb el caramel de cireres i el coco ratllat tot pel damunt.

 

Us deixo a més a més un enllaç on hi trobareu més informació sobre les cireres; la seva història, les propietats nutricionals, el seu mercat..MMmmm… I a gaudir!!!

 

Escrit per: Rosa Torras

Font: https://elraconetdelarosa.blogspot.es/