Exercici físic, per al tractament de l’asma

L’asma és una malaltia crònica. Els tractaments convencionals i alternatius permeten mantenir la qualitat de vida, i fins i tot guarir aquesta patologia, o al menys evitar que produeixi símptomes. Quan està baix control, els especialistes recomanen portar una vida quotidiana el més normal possible i incloure, dins de la rutina, l’activitat física, per tradició “poc amiga” d’aquesta patologia.
Segons una nova investigació, sempre que es realitzi de manera moderada i constant, l’exercici pot ser un molt bon aliat per al tractament. També s’aconsella en nens asmatics, ja que estan en un moment vital del desenvolupament i l’esport pot ajudar-los a lasocialització.
La gravetat i la probabilitat d’atacs d’asma, i en particular els provocats per l’exercici, podrien reduir-se, precisament, amb activitat física aeròbica. La condició: que aquesta activitat es realitzi de forma moderada, com córrer o anar amb bicicleta, segons una nova investigació duta a terme per científics de la Universitat de Càller, a Itàlia.
Aquesta nova troballa podria ajudar als 300 milions de asmatics a tot el món a controlar la seva dolència amb més eficàcia i reduir la necessitat de fàrmacs. Els investigadors van estudiar un equip de futbol professional d’Itàlia. En tres moments determinats del campionat anual van valorar en els jugadors la presència d’al·lèrgies mitjançant anàlisis de sang per detectar signes de reacció immunitària. Els resultats van mostrar que l’equip va tenir de mitjana una menor resposta al·lèrgica, la qual cosa indica que l’exercici regular realitzat per l’equip va reduir la seva possibilitat de desenvolupar alguna crisi. Els responsables de l’estudi afirmen que hi ha, de fet, una gran quantitat de medallistes olímpics asmatics, per la qual cosa l’activitat física no hauria de ser un impediment.

Deixa un comentari