Estudis recents demostren que els festucs i l’oli d’oliva milloren la salut del cor

pistachosIncloure una ració de fruita seca com els festucs en la dieta diària, s’ha associat a una reducció del risc cardiovascular i de diabetis, a reducció de factors de risc per al cor, i a una millora de la salut en les embarassades que els consumeixen, com demostren els resultats de quatre estudis mèdics publicats recentment.
Al American Journal of Lifestyle Medicine s’ha publicat una revisió de vuit estudis sobre els efectes positius que menjar festucs aporta al perfil lipídic. Sobre la base de les conclusions obtingudes de les recerques de PUBMED i la Universitat i de Loma Linda, juntament amb els investigadors de la Universitat de Carolina de l’Est i la Universitat de Tennessee,cardio existeix una millora considerable en els ràtios de LDL colesterol (conegut com a colesterol dolent) i HDL colesterol. Aquest resultat coincideix amb el d’altres estudis que relacionen la fruita seca amb una reducció del risc cardiovascular.
L’estudi PREDIMED, publicat en New England Journal of Medicine, confirma que la dieta mediterrània enriquida amb oli d’oliva verge extra i fruita seca donava com resultat una reducció en el risc de sofrir problemes cardiovasculars. Un total de 7.447 persones amb edats compreses entre 55 i 80 anys van participar durant almenys quatre anys. Els participants en l’estudi no tenien problemes de cor quan va començar l’estudi, oliperò tenien risc de patir-los perquè tenien diabetis o almenys complien amb tres dels factors de risc, incloent tabaquisme, baixa pressió sanguínia, colesterol elevat, obesitat o sobrepès, o antecedents familiars amb problemes cardiovasculars.
Per a la realització de l’estudi, els investigadors van crear dos grups per a l’estudi: un grup prenia fruita seca tres vegades a la setmana, l’altre ho feia menys d’una vegada a la setmana. En el grup que incloïa en la seva dieta fruita seca (entre els quals es trobaven festucs, ametlles, avellanes, nous, cacauets, pinyons, nous de macadamia i anacards) es va observar una prevalença significativament menor d’obesitat, síndrome metabòlica i diabetis.
Font : www.miherbolario.com

 

Deixa un comentari