En els viatges de vacances evita el restrenyiment portant segó de blat

El segó de blat es mostra com un important aliat de la salut digestiva

El segó de blat és la part que es “salva” (per aixó en castellà es diu salvado de trigo) del procés de refinament de la farina de blat que correspon a una capa que protegeix els grans, recobrint-los i que tenen un alt contingut en cel·lulosa.
En aquest procés, la cel·lulosa queda lliure en un alt percentatge respecte al pes del gra. Això succeeix amb tots els grans que es converteixen en farina, però el blat és dels més rics en la també anomenada fibra insoluble, al voltant del 40%

Els aliments que aporten normalment fibra són les verdures, les fruites i els aliments integrals, però desgraciadament, cada vegada la nostra alimentació diària es mostra més mancada d’aquests productes, pel que la ingesta de fibra és pobra i per tant, repercuteix en l’anomenada salut digestiva i apareix el restrenyiment.

Se l’anomena fibra insoluble perquè no es digereix i per tant ha de ser eliminada, amb l’avantatge de a més d’arribar sencera a l’intestí, absorbeix gran quantitat de líquid i això fa que estimuli l’evacuació.

En època d’estiu, els viatges i canvis de residència i d’alimentació de vegades fa que un factor estressant s’afegeixi als processos digestius i aparegui l’anomenat restrenyiment del viatger, pel que et recomanem el posis a la teva maleta.

Es comercialitza en comprimits, però també en forma de pols o escames que et facilitarà afegir-los als menjars típics estiuencs com son sopes fredes, gaspatxos, amanides, cremes, iogurts, batuts, etc….

I recorda!! Beu molt aigua perquè quant més líquid retingui la fibra, més eficaç serà.

Bones i lleugeres vacances!

Deixa un comentari