Els parabens, verí diari per la teva pell

Què són els parabens? Doncs res més senzill que anar a la dutxa, agafar un pot de gel o de xampú i llegir la seva composició, fins que trobeu paraules que acaben en ‘paraben’. Tots tenim a casa productes cosmètics, de maquillatge i d’higiene personal amb parabens.
Però no només a la dutxa. Vegem ara els cosmètics, el maquillatge, cremes per a la cara, el bodi milk, la crema de mans, la crema reafirmant, l’antiarruges, l’hidratant, etc…
Els parabens són els conservants més barats i efectius usats per la indústria cosmètica. I igual que ocorre amb la indústria alimentària, els fabricants recorren sempre als productes més barats que els permetin pagar menys i guanyar més, sense importar-los els seus efectes sobre la salut.Alguna vegada t’has preguntat per què t’ha picat la pell després de la dutxa, o perquè la tens tan resseca, o perquè apareix aquesta intolerància o aquesta al·lèrgia? Doncs moltes vegades els culpables són els parabens.
Es tracta d’additius químics sobre els quals s’han fet alguns estudis que de seguida han estat desmentits i sabotejats, però que reflectien la perillositat d’un ús diari sobre la pell de productes que tinguin parabens (xampús, cremes…).
Atès que cada vegada hi ha més gent conscienciada amb els perills dels productes químics irritants sobre el seu cos, algunes marques de cosmètica i higiene (incloses marques ‘blanques’) han substituït els parabens per altres conservants menys agressius, però moltes marques, fins i tot les més cares i les que més gasten en publicitat, segueixen afegint-los als seus productes.

Mira ben la composició dels teus productes per a la dutxa i la bellesa o la higiene (inclosos desodorants i perfums). Estarà escrita en anglès i llatí perquè no l’entenguis. Busca els següents noms:
BENZYLPARABEN, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN (o camuflat com I214), ISOBUTYLPARABEN, ISOPROPYLPARABEN, METHYLPARABEN (o camuflat com I218) o PROPYLPARABEN (o camuflat com I216). Si un producte teu té algun dels parabens, que sàpigues que t’estàs posant sobre la teva pell una substància química conservant que produeix efectes negatius per a la teva salut amb el seu ús habitual.

1 comentari a “Els parabens, verí diari per la teva pell”

  1. Avui n’han parlat al programa Els MATINS DE TV3 I UN DERMATÒLEG HA CONFIRMAT LA SEBVA PERILLOSITAT I L’ENGANYIFA DE LES CREMES HIDRATRANTRS QUE NO PORTEN AIGUA SINÓ GREIX. HE MIRAT A LA MEVA CAMBRA DE BANT I N’HE TROBAT EN EK XAMPÚ I EL BODY MILK. DES D’ARA HO VIGILARÉ PERÒ CAL PORTAR LUPA AL SUPER DE PETITES QUE SÓN LES LLETRES DELS INGREDIENTS

Deixa un comentari