El nombre de celíacs es quintuplica en la població infantil

La malaltia afecta a l’1,3% dels nens i al 0,3% dels adults.Els nens registren una prevalença de celiaquía cinc vegades superior que els adults.

Una investigació desenvolupada per la Universitat de Barcelona (UB), l’Hospital Sant Joan de Déu i la Mútua de Terrassa ha demostrat com la incidència d’aquesta patologia varia en funció de l’edat. Els resultats revelen que afecta a un 1,3% dels nens, mentre que solament s’ha diagnosticat al 0,3% de la població adulta.

L’estudi, publicat en la revista Alimentary Pharmacology and Therapeutics, va analitzar la salut de 4.200 pacients entre 1 i 80 anys. Entre les seves conclusions, també es reflecteix que el 70% dels celíacs manca de símptomes de la malaltia i passen desapercebuts, per la qual cosa no reben cap tipus de tractament.
Els resultats obtinguts donen motiu a futures investigacions centrades en l’esbrinament de les causes que provoquen la reducció del nombre d’afectats amb l’edat. La doctora Carme Farré, coautora de l’estudi, apunta a una possible progressió de la malaltia a la latència, amb el pas del temps com a explicació a aquest fenomen.

Deixa un comentari