El gran engany del colesterol

El Dr. Dwight Lundell, un cirurgià reconegut mundialment, exposa la veritable causa de les malalties coronàries.
“ Nosaltres, els metges, amb tota la nostra formació, els coneixements i l’autoritat que un va adquirint, tendim a augmentar el nostre ego i difícilment admetem que ens hem equivocat. I no obstant això, haig de confessar que m’he equivocat. Com a cirurgià del cor, amb 25 anys d’experiència, amb més de 5000 cirurgies realitzades a cor obert, avui ha arribat el moment de reparar el dany mitjançant els fets mèdics i científics. He estat formant durant molts anys a altres metges, d’aquests als que després s’etiqueten com a “formadors d’opinió”. Assetjats per la literatura científica, assistint de forma contínua a seminaris, els creadors d’opinió han insistit que les malalties coronàries són el resultat del simple fet de tenir uns nivells de colesterol molt elevats en sang.
L’única teràpia acceptada ha estat la de prescriure medicaments per baixar el colesterol i una dieta molt restringida en greixos. Un menor consum de greixos portaria amb si una disminució en la quantitat de colesterol i es reduïen les malalties coronàries. Qualsevol desviació d’aquestes recomanacions es considerava una heretgía i donava lloc a la realització de males pràctiques mèdiques. Però no està funcionat!
Aquestes recomanacions no són ni científicament ni moralment defensables. El descobriment fa uns anys que és la inflamació en la paret arterial la causa real de la malaltia cardíaca, és el que a poc a poc està donant lloc a un canvi de paradigma en la forma en què són tractades les malalties cardíaques i altres dolències cròniques. Les recomanacions dietètiques establertes des de fa molt temps, han provocat epidèmies d’obesitat i de diabetis, conseqüències que empetiteixen qualsevol altra plaga històrica en termes de mortalitat, sofriment humà i de greus conseqüències econòmiques.
A pesar que el 25% de la població pren costosos medicaments a força de estatinas, i malgrat el fet que hem reduït la quantitat de greix present en la nostra dieta, cada vegada moren més persones per malalties que afecten al cor. Les estadístiques de la American Heart Association indiquen que 75 milions de nord-americans sofreixen malalties cardíaques, que 20 milions pateixen diabetis i 57 milions pre-diabetis. Aquests trastorns afecten cada vegada a persones més joves, en major nombre cada any.
En poques paraules, sense la inflamació corporal no és possible que s’acumuli el colesterol en les parets dels gots sanguinis i es causin d’aquesta manera malalties cardíaques i apoplexies. Sense inflamació, el colesterol es mou lliurement per tot el cos; és la inflamació el que fa que el colesterol quedi atrapat.
La inflamació no és un procés complex, es tracta simplement d’una reacció natural del cos davant invasors estranys, tals com a bacteris, toxines o virus. El cicle inflamatori és una forma de protegir al cos davant invasors bacterians i virals. No obstant això, si s’exposa de forma crònica al nostre organisme a toxines o aliments irritantes que el cos humà no està preparat per processar, es produeix llavors una inflamació crònica. La inflamació crònica és tan nociva com a beneficiosa una inflamació aguda.
Quina persona assenyada s’exposaria de forma intencionada en repetides ocasions a aliments o altres substàncies que sap li causen dany corporal? Bé, potser els fumadors, però almenys es tracta d’una decisió voluntària. La resta ens limitem a seguir la dieta recomanada, baixa en greixos i alta en grasses poliinsaturades del tipus Omega-6 i dolços i carbohidrats, sense saber que estem causant repetides agressions als nostres gots sanguinis. Aquesta agressió repetida produeix una inflamació crònica que condueix a la malaltia cardíaca, als accidentis cervell vasculars, a la diabetis i l’obesitat….”

Deixa un comentari