El dèficit de iode en la gestació, augmenta el risc d’avortament.

Un dèficit moderat de iode durant la gestació pot originar una incidència major d’avortaments, de morts intrauterines i pot causar un coeficient intel·lectual en els fills d’entre tres i quatre punts inferior a la mitjana, segons va assenyalar durant el 50 Congrés de la Societat Espanyola d’Endocrinologia i Nutrició  el cap del servei d’Endocrinologia de l’Hospital Carlos Hagi de Màlaga, Dr.Federico Soriguer.

La deficiència de iode pot afavorir l’existència d’un hipotiroïdisme subclínic, una alteració de tipus bioquímic que es detecta només a través d’anàlisi de laboratori i que, com va explicar el Dr. Soriguer, pot ocasionar problemes en el fetus durant l’embaràs.

“La importància d’una detecció precoç de l’hipotiroïdisme subclínic radica en que normalment és el pas previ a la manifestació de diverses patologies de diversa gravetat, entre les quals es poden citar la tiroiditis, el dèficit de iode, l’hipotiroïdisme manifest o la patologia tiroïdal nodular”, va advertir.

Així, encara que el control de l’hipotiroïdisme subclínic i dels nivells de iode és aconsellable per a tota la població, “és especialment important que el col·lectiu de dones que pensen tenir un fill o estan embarassades tingui la seguretat de tenir tots dos aspectes ben controlats”, va explicar.

Les dones, en el període previ, intermedi i posterior a l’embaràs, necessiten 200 micrograms de iode al dia, per la qual cosa va aconsellar “que s’acabi de generalitzar la prescripció de suplements de iode per a aquest col·lectiu en tota Espanya”.

Deixa un comentari