El card marià ajuda a eliminar les toxines dels excessos nadalencs

La silimarina, component del card marià, ajuda a eliminar toxines del fetge causades pels excessos nadalencs, segons el Centre de Recerca sobre Fitoteràpia (INFITO).

Evidència Científica sobre la eficàcia del Card Marià

El card marià té nombrosos estudis científics que avalen la seva acció protectora sobre el fetge, segons Teresa Ortega, professora de Farmacologia i vicepresidenta d’INFITO.

Història d’ús i components beneficiosos

Des de l’antiguitat, el card marià s’ha utilitzat per protegir el fetge gràcies a la silimarina, especialment la silibinina, amb efectes antioxidants i antiinflamatoris.

La silimarina augmenta les defenses antioxidants del fetge i combat els radicals lliures, prevenint el dany causat per substàncies com l’alcohol o medicaments.

La silimarina actua en el fetge augmentant les defenses antioxidants i exercint un efecte antiinflamatori. Per això li protegeix del dany produït per diferents substàncies, principalment d’aquelles que promouen la generació de radicals lliures, comenta la professora Ortega. “S’ha observat que no solament prevé la hepatotoxicitat produïda per l’alcohol, substàncies tòxiques com les contingudes en diferents bolets, contaminants ambientals i medicaments, sinó que també contra-resta els efectes negatius de l’acumulació hepàtica d’àcids grassos (fetge gras)”, destaca.

El Card Marià i els Excessos Nadalencs

En el cas dels excessos nadalencs el card marià està especialment indicat, ja que “activa la producció i activitat de la bilis i millora la funció del fetge i la vesícula biliar, per la qual cosa ingerit de manera preventiva, en forma de preparat farmacèutic, ajuda a evitar l’aparició de trastorns digestius i les conseqüències d’un excessiu consum d’alcohol”, assenyala el doctor Ignacio Batxiller, president de la Societat Asturiana de Fitoteràpia.

Es tracta d’un medicament natural molt bé tolerat i segur pel que es pot prendre durant períodes de temps perllongats, apunta Teresa Ortega.

En l’actualitat s’està investigant la seva utilitat en altres malalties en les quals també estan implicades les reaccions d’oxidació com a alteracions de la pell, aterosclerosi i càncer. Un estudi clínic publicat el passat mes de desembre en la revista American Journal of Kidney Diseases assegura que la silimarina és útil en nefropatía diabètica pel que podria emprar-se com a coadjuvant dels medicaments utilitzats contra aquesta malaltia.

Feu un comentari