/Ecològic
22 Nov 2011

La patata transgènica avança cap a la paella.

2019-03-17T20:52:32+01:00Alimentació, Ecològic, General, Noticíes|

BASF sol·licita a la UE l’aprovació per a consum humàUn espanyol podrà fer una truita de patates transgèniques en 2014 si tot surt segons calcula la major empresa química del món, BASF.La multinacional alemanya va sol·licitar a la UE l’aprovació per a consum humà i animal de la seva patata Fortuna, els gens de la qual han estat modificats en laboratori per ser resistent al tizó tardà. Aquesta malaltia, provocada pel fong Phytophthora infestans, arruïna el 20% de les collites de patata a tot el món, segons les xifres de BASF. És el mateix patogen que va disparar la Gran Fam irlandesa, entre 1845 i 1849, causant centenars de milers de morts i un èxode de la població cap a EUA i Canadà. (más…)

11 Sep 2011

La UNIÓ EUROPEA (UE) clava un revès als cultius transgènics

2019-03-17T20:52:46+01:00Alimentació, Ecològic, General, Noticíes|

El Tribunal de Justicia de la Unió Europea va clavar ahir un important revés als cultius transgènics al sentenciar que un producte alimentari que s’hagi contaminat amb material d’un organisme genèticament modificat o que contingui residus d’un transgènic necessita una autorització prèvia per poder ser comercialitzat al territori europeu. (más…)

2 Ago 2011

Gairebé el 40% de les aigües de bany de rius i platges de la UE contenen virus

2019-03-17T20:54:38+01:00Alimentació, Ecològic, General, Noticíes|

Prop del 40% de les més d’1.400 mostres d’aigües de bany recollides en zones costaneres i d’interior de nou països de la Unió Europea (UE), inclòs Espanya, conté virus, segons un treball desenvolupat per investigadors europeus. Si bé les concentracions són baixes, els científics recomanen vigilar a aquests microorganismes en les aigües recreatives, sobretot en moments en els quals es disparen les seves poblacions, com succeeix després de pluges intenses, segons informa el Servei d’Informació i Notícies Científiques (SINC). (más…)

29 Jul 2011

Acostuma’t a veure aquest logotip.

2019-03-17T20:52:49+01:00Ecològic, General, Noticíes|

Els internautes han triat l’anomenada “eurohoja” com a símbol que distingeixi els aliments ecològics dels que no ho són, dins de la Unió Europea. Primer va tenir lloc una preselecció per part d’un jurat internacional i posteriorment van ser els propis ciutadans de la Unió els que van triar el distintiu. (más…)

10 Sep 2010

LLOPS AMB PELL DE BE: ELS LACTIS

2019-03-17T20:53:27+01:00Ecològic, General|

Al seu llibre “Els lactis i les cent malalties que provoquen”, el Dr Esteves assegura que aquests prenen desprevinguts els qui creuen estar consumint una cosa natural i saludable: “Difícilment pot trobar-se en la Naturalesa quelcom més perjudicial per a un ésser humà que tot el que ve de la vaca. I no em refereixo només a la carn i els seus derivats, sinó també a la llet, formatges i altres lactis. Aclarim això perquè és molta la gent que va deixar o va disminuir molt la carn, pensant que per compensar convé menjar més lactis.” El resultat? “De mil pacients oncològics atesos, cinc-cents van desenvolupar càncer després de fer-se ovolactovegetarianos i augmentar els lactis. “

(más…)

10 Sep 2010

ALIMENTS QUE DETERIOREN LA NOSTRA SALUT I GENEREN ADDICCIÓ.

2019-03-17T20:54:04+01:00Ecològic, General|

Addicció o intoxicació són paraules que associem amb drogues i alcohol. Tanmateix, nombrosos estudis demostren que certs aliments que consumim diàriament provoquen no sol addicció, sinó malalties com el càncer, l’estrès i la depressió.

La qualitat i la quantitat de menjar que ingerim determinen la nostra salut, a més dels nostres pensaments i sentiments. Aquest postulat de l’Ayurveda i la macrobiòtica, de milers d’anys d’antiguitat, avui en dia és acceptat per la comunitat científica. Estudis recents van demostrar que la mala alimentació genera tanta addicció com qualsevol altra droga, a més de provocar malalties cardíaques, degeneratives, ginecològiques i hematològiques, entre d’altres.

La medicina ayurvédica explica l’addicció d’aquesta manera: el menjar determina el guna o qualitat a generar-se en la persona que la consumi (excitació o letargia segons sigui rajásica o tamásica). Alhora, aquesta qualitat torna a buscar el menjar semblant a ella; d’aquesta manera es mou el cercle viciós. Els aliments que l’home consumeix en l’actualitat són essencialment rajásics i tamásics. “Aquesta és la raó per la qual existeix crueltat i inquietud en la ment dels homes, a més d’una salut física massa deteriorada.”

(más…)