Ecològic

/Ecològic
2 Ago 2011

Gairebé el 40% de les aigües de bany de rius i platges de la UE contenen virus

2019-05-15T08:07:47+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural|

Prop del 40% de les més d’1.400 mostres d’aigües de bany recollides en zones costaneres i d’interior de nou països de la Unió Europea (UE), inclòs Espanya, conté virus, segons un treball desenvolupat per investigadors europeus. Si bé les concentracions són baixes, els científics recomanen vigilar a aquests microorganismes en les aigües recreatives, sobretot en moments en els quals es disparen les seves poblacions, com succeeix després de pluges intenses, segons informa el Servei d’Informació i Notícies Científiques (SINC). (más…)

29 Jul 2011

Acostuma’t a veure aquest logotip.

2019-05-15T08:07:47+01:00Ecològic, Salut Natural|

Els internautes han triat l’anomenada “eurohoja” com a símbol que distingeixi els aliments ecològics dels que no ho són, dins de la Unió Europea. Primer va tenir lloc una preselecció per part d’un jurat internacional i posteriorment van ser els propis ciutadans de la Unió els que van triar el distintiu. (más…)

10 Sep 2010

LLOPS AMB PELL DE BE: ELS LACTIS

2019-03-17T20:53:27+01:00Ecològic, Salut Natural|

Al seu llibre “Els lactis i les cent malalties que provoquen”, el Dr Esteves assegura que aquests prenen desprevinguts els qui creuen estar consumint una cosa natural i saludable: “Difícilment pot trobar-se en la Naturalesa quelcom més perjudicial per a un ésser humà que tot el que ve de la vaca. I no em refereixo només a la carn i els seus derivats, sinó també a la llet, formatges i altres lactis. Aclarim això perquè és molta la gent que va deixar o va disminuir molt la carn, pensant que per compensar convé menjar més lactis.” El resultat? “De mil pacients oncològics atesos, cinc-cents van desenvolupar càncer després de fer-se ovolactovegetarianos i augmentar els lactis. “

(más…)

10 Sep 2010

ALIMENTS QUE DETERIOREN LA NOSTRA SALUT I GENEREN ADDICCIÓ.

2019-03-17T20:54:04+01:00Ecològic, Salut Natural|

Addicció o intoxicació són paraules que associem amb drogues i alcohol. Tanmateix, nombrosos estudis demostren que certs aliments que consumim diàriament provoquen no sol addicció, sinó malalties com el càncer, l’estrès i la depressió.

La qualitat i la quantitat de menjar que ingerim determinen la nostra salut, a més dels nostres pensaments i sentiments. Aquest postulat de l’Ayurveda i la macrobiòtica, de milers d’anys d’antiguitat, avui en dia és acceptat per la comunitat científica. Estudis recents van demostrar que la mala alimentació genera tanta addicció com qualsevol altra droga, a més de provocar malalties cardíaques, degeneratives, ginecològiques i hematològiques, entre d’altres.

La medicina ayurvédica explica l’addicció d’aquesta manera: el menjar determina el guna o qualitat a generar-se en la persona que la consumi (excitació o letargia segons sigui rajásica o tamásica). Alhora, aquesta qualitat torna a buscar el menjar semblant a ella; d’aquesta manera es mou el cercle viciós. Els aliments que l’home consumeix en l’actualitat són essencialment rajásics i tamásics. “Aquesta és la raó per la qual existeix crueltat i inquietud en la ment dels homes, a més d’una salut física massa deteriorada.”

(más…)