Dieta rica en peix en l’embaràs i desenvolupament neurològic del nen.

Els àcids grassos poliinsaturats del tipus DHA podrien ser els responsables de l’efecte positiu observat sobre les capacitats cognitives infantils.
Un estudi realitzat pel Centre d’Investigació en Epidemiologia Ambiental (CREAL) i l’Institut Municipal d’Investigació Mèdica (IMIM-Hospital del Mar), suggereix que durant l’embaràs, una dieta moderadament rica en peix (2 o 3 vegades per setmana) està associada amb un posterior increment en les capacitats intel·lectuals dels nens.
Segons Michelle Méndez, primera autora de l’article, els àcids grassos poliinsaturats del tipus DHA (àcid docosahexaenoico), un tipus d’àcid gras que pertany al grup dels omega-3, capaços de passar la barrera placentària, podrien ser els responsables d’aquest efecte positiu sobre les capacitats cognitives dels nens (intel·ligència, expressió verbal, capacitat motora i memòria). Encara que es desconeixen els mecanismes pels quals això succeeix, els nivells de DHA semblen ser crucials en el desenvolupament primerenc del cervell del fetus.

Per arribar a aquestes conclusions, els investigadors van estudiar una població de 392 dones i els seus fills, procedents de la illa de Menorca, una àrea geogràfica on habitualment es consumeix peix en la dieta. Se’ls va demanar que emplenessin un qüestionari sobre els seus hàbits alimentaris durant l’embaràs poc després del naixement. Quan els nens van complir els 4 anys d’edat, psicòlegs entrenats van mesurar el grau de desenvolupament neurològic dels nens mitjançant l’Escala d’Habilitats Infantils de McCarthy (MCSA), a més de recollir dades sobre la seva dieta i la seva activitat física.

Deixa un comentari