“De vegades, l’homeopatia és l’única forma de curar-se”

Aquesta és l’afirmació que el Dr. Guillermo Basauri va realitzar en la seva conferència en el Salón del Niño de Gijón, segons va publicar el periòdic El Comercio d’Astúries.
Una de les xerrades ofertes en la segona edició del Saló del Nen va tenir com a protagonista al doctor Guillermo Basauri, de laboratoris Boiron, qui va explicar els beneficis de l’homeopatia per potenciar la salut dels nens.
«L’homeopatia no solament és una alternativa. De vegades, és l’única forma que existeix per guarir-se», va assenyalar Basauri, qui també va indicar que aquest mètode serveix «per a moltes més coses que guarir cosetes poc greus».En aquest sentit, el facultatiu va desgranar els avantatges d’utilitzar aquesta alternativa medicinal, «que té els mateixos efectes o fins i tot millors que els antibiòtics», així com l’eficàcia d’aquest mètode en diferents dolències. «Val per a processos virals, per a problemes estomacals o respiratoris. És eficaç perquè van més enllà d’una mera mesura que ens faci sentir millor durant la malaltia, és un mètode pal·liatiu que, en alguns casos, no existeix en la medicina tradicional».

Sobre el tipus de pacients que recorren a aquests tractaments, Basauri reconeixia que el perfil dels pacients sol ser el d’un «complicat», conseqüència de la falta de solucions oposades en el mètode tradicional. A més, l’escassa existència d’efectes secundaris i interaccions permet al malalt combinar diferents tractaments, homeopátics o no.

Deixa un comentari