nocilla-o-nutella-casera-crema-de-cacao-y-avellanas-5

 

Avui us presentem una opció sana a la tradicional crema per untar de xocolata. Un aperitiu de menjar Raw Food que us resultarà ideal acompanyat d’una peça de fruita de temporada, per exemple combina molt bé amb la mandarina.

Es tracta d’una recepta molt ràpida que no necessita afegir calor a la preparació. Tots els ingredients son vegetals, ja que fins i tot el iogurt pot ser de soja. A més a més fins i tot resulta adient en cas de diabetis o de persones que estiguin cuidant la seva dieta ja que no incorpora sucre i treu les ganes de dolç en moments puntuals.

 

 

algarroba

 

Ingredients:

  • 100 gr de cacau pur
  • 75 gr de farina de garrofa
  • 100 gr d’avellanes crues sense sal
  • 50 gr de nous
  • 2 cullerades de melassa d’ordi o mel de taronger
  • Un iogurt de soja natural o de llet fresca ecològica
  • 50 ml de beguda vegetal d’ametlla
  • 1 plàtan ben madur

 

Estris:

  1. Got batedor
  2. Molinet de cafè o picadora
  3. Pot de vidre amb tapa per fer conserva

 

Elaboració:

avellana-fruto-seco-1-xl-668x400x80xXPrimer triturem les avellanes i les nous amb un molinet fins obtenir una pols fina, però que encara quedi algun tros sencer per trobar-nos dins de la crema.

Després afegim al got batedor la resta dels ingredients i remenem tot plegat fins que assoleixi la textura desitjada.

Avoquem la crema dins del pot de vidre i ja aleshores el guardem en un lloc fresc i sec durant 3 dies. Si el desem  a la nevera es mantindrà en bon estat al voltant de dues setmanes, encara que segur que no durarà tant… que vagi de gust!

 

Belén G. L.