Consells per a la lumbàlgia

Avui parlarem de les opcions naturals que tenim quan patim una lumbàlgia, durant la crisi aguda de dolor o senzillament si en algun moment a la nostra vida tenim un mal d’esquena què no ens permet continuar la rutina de cada dia.

Recomanacions per tractar la lumbàlgia amb medicina natural

Repòs relatiu per tractar la lumbàlgia

lumbàlgia

El repòs prolongat és contraproduent. S’aconsella tornar a l’activitat habitual al més aviat possible, encara que sigui amb limitacions. Però evitar en aquesta primera etapa els sobreesforços. És a dir, fer petits descansos intercalats al llarg del dia, amb moments d’activitat suau.

Calor local per tractar la lumbàlgia

Un coixinet elèctric, el calor sec, les bosses d’aigua calenta, les llums d’infrarojos o microones, etc. Aquestes són algunes de les opcions. Sempre durant espais curts de temps (no més de 15 minuts), a base de calor suau i en diverses vegades al llarg del dia.

Analgèsics, antiinflamatoris i relaxants musculars

En Medicina Natural tenim ajuts (analgèsics, antiinflamatoris i relaxants musculars) com ara els enzims proteolítics, les plantes (l’harpagofit o la boswellia) i d’altres analgèsics (el salze) o les vitamines del grup B a dosis altes.

Exercicis de rehabilitació i reeducació postural de la columna

lumbàlgia

Ajuden tant a la prevenció com al tractament de les contractures secundàries.

Massatge suau o relaxant per tractar la lumbàlgia

S’aconsella també la cinesiteràpia passiva.

Electroteràpia

Dins d’aquest grup el més indicat seria el làser i la magnetoteràpia.

Hidroteràpia

En submergir-nos en l’aigua alliberem la càrrega del nostre cos i la columna s’hi troba en total relaxació. Això converteix l’aigua en un mitjà ideal per realitzar exercicis de rehabilitació d’esquena.

Si, a més a més, l’aigua està lleugerament calenta ens beneficiarem també dels efectes de la calor sobre la musculatura contracturada.

Deixa un comentari