La infusió de camamilla és una de les formes més populars i àmpliament utilitzades de la medicina natural, gràcies a les seves nombroses propietats beneficioses per a la salut. Aquesta beguda suau i aromàtica ofereix nombrosos beneficis per a la salut, i és especialment apreciada per les seves propietats calmants i digestives.
Índex de continguts
Propietats digestives
Un dels principals beneficis de la infusió de camamilla és la seva capacitat per alleujar les molèsties digestives. La camamilla ajuda a reduir la inflor, els gasos i els espasmes intestinals, proporcionant un alleujament natural als problemes digestius.
També és útil per calmar les molèsties estomacals lleus i promoure una digestió més suau després dels àpats.
Efecte relaxant
A més de les seves propietats digestives, la camamilla és coneguda pel seu efecte relaxant. Beure una tassa de camamilla abans d’anar a dormir pot ajudar a combatre l’insomni, reduir l’ansietat i millorar la qualitat del son. Aquesta planta actua com un suau sedant natural, ajudant a relaxar la ment i el cos.
Redueix la inflamació amb infusió de camamilla
La camamilla també té propietats antiinflamatòries i antioxidants, que poden ser beneficioses per a la salut general.
Ajudar a reduir la inflamació en el cos pot ser útil en el tractament de malalties inflamatòries cròniques, mentre que els antioxidants ajuden a combatre l’estrès oxidatiu i a protegir les cèl·lules del dany.
La infusió de camamilla per prevenir la diabetis
Una tassa d’infusió de camamilla diàriament podria ajudar a prevenir les complicacions de la diabetis tipus 2, com la pèrdua de visió i danys als nervis i ronyons. Aquesta és la conclusió d’un estudi en el qual es va alimentar a rates diabètiques amb un extracte de camamilla.
Els resultats, diuen els investigadors de la Universitat de Toyama, Japó, van mostrar que l’extracte sembla reduir els nivells de sucre en la sang i bloquejar l’activitat d’un enzimassociat al desenvolupament de complicacions en la diabetis.
Segons els científics, que van publicar la investigació en Journal of Agricultural and Food Chemistry (Revista d’Agricultura i Química d’Aliments), afirmen que la troballa podria conduir al desenvolupament de nous medicaments contra la diabetis.
Els científics creuen que la camamilla inhibeix la producció de sucre en el fetge. Les proves també van mostrar una reducció en l’activitat d’un enzim, cridada aldosa-reductasa, en mostres de teixit de les rates que van prendre l’extracte.
Aquest enzim està encarregat de convertir la glucosa en sorbitol, o alcohol de sucre. I en la gent amb diabetis tipus 2 l’activitat de la aldosa-reductasa augmenta a mesura que s’incrementen els nivells de glucosa en la sang.
Naturópata