Pa de sègol, avantatges del pa negre

Pa de sègol o negre: La seva riquesa en fibra fa que aquest pa sigui un aliment indicat per al restrenyiment, la diabetis i el colesterol.

On es menja el pa de sègol?

Pa de sègolLa majoria de països europeus tenen un pa típic de consum habitual. El que para França és la baguette a Alemanya i Finlàndia es tracta de pa de sègol, també anomenat pa negre o Pumpernickel. A Espanya, aquest tipus de pa es va introduint en les llars, encara que de forma esporàdica.

Propietats del pa de sègol

Conté més hidrats de carboni i més fibra que el pa blanc. La composició d’aquest tipus de pa es caracteritza per tenir menys proteïnes i greixos que el pa de blat. Una altra de les diferències és que conté més hidrats de carboni i més fibra que és el que li aporta molts beneficis.

Beneficiós per a regular el trànsit intestinal

Per la seva elevada aportació de fibra és un bon laxant i està especialment recomanat per combatre el restrenyiment ja que afavoreix el trànsit intestinal. A més, el seu consum també està indicat per a diabètics ja que redueix l’absorció de sucres simples, i per a persones amb nivells alts de colesterol en sang ja que la fibra arrossega part del colesterol i ho elimina per la femta.

Pa de sègol

També aquest tipus de pa retarda el temps de buidatge de l’estómac, la qual cosa disminueix la sensació de gana entre hores.

A aquests múltiples beneficis cal afegir-li una contraindicació: les persones celíacas han d’evitar el seu consum a causa de la presència de gluten en la seva composició.

2 comentaris a “Pa de sègol, avantatges del pa negre”

  1. Gràcies, Otger, per la teva aportació.

    Tens tota la raó. Ja ho hem canviat.

    Agraïm la teva atenció.

    Salutacions.

Feu un comentari