Pa de sègol o negre: La seva riquesa en fibra fa que aquest pa sigui un aliment indicat per al restrenyiment, la diabetis i el colesterol.
On es menja el pa de sègol?
La majoria de països europeus tenen un pa típic de consum habitual. El que para França és la baguette a Alemanya i Finlàndia es tracta de pa de sègol, també anomenat pa negre o Pumpernickel. A Espanya, aquest tipus de pa es va introduint en les llars, encara que de forma esporàdica.
Propietats del pa de sègol
Conté més hidrats de carboni i més fibra que el pa blanc. La composició d’aquest tipus de pa es caracteritza per tenir menys proteïnes i greixos que el pa de blat. Una altra de les diferències és que conté més hidrats de carboni i més fibra que és el que li aporta molts beneficis.
Beneficiós per a regular el trànsit intestinal
Per la seva elevada aportació de fibra és un bon laxant i està especialment recomanat per combatre el restrenyiment ja que afavoreix el trànsit intestinal. A més, el seu consum també està indicat per a diabètics ja que redueix l’absorció de sucres simples, i per a persones amb nivells alts de colesterol en sang ja que la fibra arrossega part del colesterol i ho elimina per la femta.
També aquest tipus de pa retarda el temps de buidatge de l’estómac, la qual cosa disminueix la sensació de gana entre hores.
A aquests múltiples beneficis cal afegir-li una contraindicació: les persones celíacas han d’evitar el seu consum a causa de la presència de gluten en la seva composició.
Naturópata
“grassa” és una castellanada. Cal dir “greix”.
Gràcies, Otger, per la teva aportació.
Tens tota la raó. Ja ho hem canviat.
Agraïm la teva atenció.
Salutacions.