El pa de sègol és una opció nutritiva i saludable, especialment apreciada per la seva riquesa en fibra.
Això el converteix en un aliat ideal per afavorir el trànsit intestinal, ajudar en el control de la diabetis i contribuir a la regulació del colesterol.
On es consumeix el pa de sègol?
La majoria de països europeus tenen un tipus de pa tradicional que forma part de la seva alimentació diària. Si a França la baguette és l’emblema del pa, a països com Alemanya i Finlàndia, el pa de sègol -també conegut com a pa negre o Pumpernickel– és un dels més consumits.
A Espanya, aquest tipus de pa ha anat guanyant popularitat de manera progressiva, tot i que encara es troba de forma esporàdica en moltes llars.
Propietats del pa de sègol
Es diferencia del pa blanc per la seva composició nutricional. Conté una major quantitat d’hidrats de carboni complexos i fibra, mentre que el seu contingut en proteïnes i greixos és inferior.
Aquesta combinació de nutrients li atorga nombrosos beneficis per a la salut.
Beneficis per a la salut
Afavoreix el trànsit intestinal
Gràcies a la seva elevada aportació de fibra, té un efecte laxant suau i resulta especialment indicat per combatre el restrenyiment. La fibra facilita el moviment intestinal i contribueix a una millor digestió.
Ajuda a regular els nivells de sucre en sang
El seu alt contingut en fibra retarda l’absorció dels sucres simples, ajudant a mantenir estables els nivells de glucosa a la sang. Per aquest motiu, el seu consum pot ser beneficiós per a persones amb diabetis.
Contribueix a reduir el colesterol
La fibra soluble que conté el pa de sègol ajuda a reduir l’absorció del colesterol, ja que l’arrossega i facilita la seva eliminació a través de la femta.
Això pot contribuir a mantenir a ratlla els nivells de colesterol en sang.
Proporciona una sacietat prolongada
El pa de sègol retarda el buidatge de l’estòmac, cosa que ajuda a reduir la sensació de gana entre hores.
Això pot ser especialment útil en dietes de control de pes, ja que afavoreix una ingesta més equilibrada.
Naturópata
“grassa” és una castellanada. Cal dir “greix”.
Gràcies, Otger, per la teva aportació.
Tens tota la raó. Ja ho hem canviat.
Agraïm la teva atenció.
Salutacions.