Associació entre la teràpia hormonal sustitutoria i una salut mental més pobra

th 1Les dones que es troben sota teràpia de reemplaçament hormonal podrien tenir pitjor benestar psicològic i salut mental de les dones en condicions similars que no fan ús de la teràpia hormonal (TH), segons suggereixen investigadors de Finlàndia.
Segons va dir la Dra. Elena Toffol de l’Institut Nacional per a la Salut i el Benestar, Hèlsinki, Finlàndia….els resultats són oposats a la majoria dels resultats reportats en la literatura fins al moment i per al coneixement general que al·lega que l’administració de TH pot ser d’ajuda per a les dones perimenopáusicas.
No obstant això, segons s’assenyala en la nova recerca, les troballes no signifiquen que l’administració de teràpia hormonal augmenti el risc de depressió, ansietat o un pitjor benestar psicològic. Quan els investigadors es van fixar en els resultats amb més detalladament, van pensar que més aviat podrien ser l’expressió de l’alta prevalença de depressió en relació amb la menopausa, i això no és sorprenent.
Els investigadors van utilitzar dades de dues enquestes nacionals transversals de salut per buscar associacions entre l’ús de teràpia hormonal i el benestar psicològic entre gairebéth2 6.000 dones perimenopáusicas i postmenopáusicas.
L’ús de teràpia hormonal es va associar significativament amb diagnòstics psiquiàtrics, una autovaloració baixa de l’estat d’ànim, un diagnòstic recent de depressió, i diagnòstics de trastorn depressiu major i trastorn d’ansietat.
En diversos models estadístics, l’ús de teràpia hormonal actual es va associar significativament amb la presència d’un diagnòstic psiquiàtric o l’ús de psicofármacs en els 12 mesos anteriors, acte-reportis de diagnòstic de depressió, i diagnòstics formals de trastorn depressiu major i ansietat, així com un nerviosisme greu, pensaments aterridors, malsons, sentiments de depressió i mal de cap.
Associació entre la teràpia hormonal sustitutoria i una salut mental més pobra

Deixa un comentari