/Alimentació
24 Jul 2013

Una dieta enriquida amb nous protegeix contra el càncer de pròstata

2019-03-17T20:46:15+01:00Alimentació, General, Noticíes|

nueces 1Diversos estudis han demostrat els beneficis d’aquesta fruita seca en diferents aspectes de la salut: Des de l’alzheimer fins al càncer de mama. Ara un nou estudi realitzat en el Health Science Center de la Universitat de Texas ha confirmat que una dieta rica en nous podria protegir contra el càncer de pròstata, el segon més habitual en homes. (más…)
17 Jul 2013

Algues marines, aliment molt recomanable

2019-03-17T20:46:19+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

algasÉs estiu i tens una oportunitat magnífica de començar a enamorar-te de les algues. Solament creixen en mars que estan poc contaminats, així que ja tenim garantia que són saludables. Van aparèixer a la Terra fa mil cinc-cents milions d’anys… Quanta saviesa acumulada! A Japó cada persona consumeix uns dos quilos i mitjà d’algues per any (les algues constitueixen el 10% de la seva dieta diària).
Es coneixen més de 24.000 espècies. Cinquanta d’elles són aptes per al consum humà. I vint-i-una s’emprenen en l’alimentació humana o amb finalitats terapèutiques. En el Papir de Ebers –tractat mèdic egipci- ja s’indicava l’ús de les algues per guarir el càncer de mama. En l’actualitat s’empren com a remei a malalties com la tuberculosi, grip, cucs i artritis.  (más…)
28 Jun 2013

Propietats medicinals i nutritives del miso

2019-03-17T20:46:27+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

misoEl miso és un aliment fermentat molt popular en orient. El miso s’elabora sobre la base de soia, algun cereal i sal marina. Aquest producte té excel·lent qualitats nutritives però també medicinals.
El miso s’utilitza com a condiment en sopes, llegums i cereals entre altres menjars.
En occident és un producte poc conegut que ara es pot aconseguir amb major facilitat. Val la pena provar-ho i consumir-ho perquè és realment bo per la nostra salut.
Conté nutrients com: (más…)
24 Jun 2013

Estudis recents demostren que els festucs i l’oli d’oliva milloren la salut del cor

2019-03-17T20:46:31+01:00Alimentació, General, Noticíes, Vitamines|

pistachosIncloure una ració de fruita seca com els festucs en la dieta diària, s’ha associat a una reducció del risc cardiovascular i de diabetis, a reducció de factors de risc per al cor, i a una millora de la salut en les embarassades que els consumeixen, com demostren els resultats de quatre estudis mèdics publicats recentment. (más…)
23 Jun 2013

La hidratació ajuda als estudiants en període d’exàmens

2019-03-17T20:46:36+01:00Alimentació, General, Noticíes, Vitamines|

hidratarseEl European Hydration Institute (EHI), fundació que promou la hidratació humana i els seus efectes per a la salut, el benestar i el rendiment físic i cognitiu, recomana als estudiants espanyols que prestin una especial atenció a les seves necessitats d’hidratació durant l’estudi per ajudar a optimitzar la capacitat cognitiva. Una bona hidratació és important per a la salut física i mental. El cervell representa només un 2% del pes corporal, però rep un 20% del flux sanguini. (más…)
22 May 2013

La importància dels electròlits en la nostra dieta

2019-03-17T20:46:49+01:00Alimentació, Ecològic, General, Noticíes|

electrolitos1Un electròlit és una part d’un aliment que conté una càrrega elèctrica quan es consumeix. Més exactament, són molècules que es disocian en ions carregats positiva i negativament, fent a la mateixa solució elèctricament conductora.
Els electròlits són molt importants en la nostra dieta i totes les formes de vida superiors requereixen un complex equilibri d’electròlits. Ajuden a mantenir-nos hidratats, a regular la funció muscular i nerviosa, millorar l’equilibri àcid-base i altra, i existeixen moltes conseqüències negatives, si no s’aconsegueix l’equilibri correcte d’electròlits en la dieta. (más…)
8 Abr 2013

Hipotiroïdisme i salut natural.

2019-03-17T20:47:04+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Vitamines|

tiroidesQuan l’hormona tiroïdal és insuficient es produeix l’hipotiroïdisme, que causa una pèrdua general d’energia en l’organisme i l’acumulació de deixalles.
La naturopatía i l’homeopatia poden substituir parcialment la funció d’aquesta hormona, i ofereixen grans possibilitats de millorar la dolència o evitar que s’agreugi com per exemple utilitzant algunes algues y verdures com: (más…)
2 Abr 2013

El consum de productes ecològics va augmentar a Espanya un 7% malgrat la crisi

2019-03-17T20:50:24+01:00Alimentació, Ecològic, General, Noticíes|

eco 1Segons miherbolario.com, el mercat de consum de productes ecològics a Espanya va augmentar en 2011 en 60 milions d’euros, passant d’una despesa de 905 a 965 milions, segons les últimes dades que disposa Ecovalia, Associació Valor Ecològic.
Aquestes xifres suposen un increment del 6,62%, una dada que adquireix més rellevància si es té en compte que l’augment del consum es va produir en plena crisi. A més, la pujada del consum de productes ecològics a Espanya va ser superior a la mitjana d’increment al mercat mundial, que en el mateix període va créixer un 6,26% (de 59.100 milions de dòlars en 2010 a 62.800 en 2011). (más…)