L’increible cogombre


Aquesta informació estava a The New York Times fa diverses setmanes com part de la seva sèrie “Spotlight on the Home” que fa que ressaltar les formes creatives i fantàstiques per resoldre problemes comuns.

1. Els cogombres contenen més de les vitamines que vostè necessita diàriament. Un sol cogombre conté Vitamina B1, Vitamina B2, Vitamina B3, Vitamina B5, Vitamina B6, Acid Fólico, Vitamina C, Calci, Ferro, Magnesi, Fòsfor, Potassi i Zenc.

2. Si se sent cansat a la tarda, agafi una soda (gasosa, refresc) amb cafeïna i un cogombre. Els cogombres són bona font de Vitamines B i Carbohidrats que poden subministrar aquesta ràpida tonificació, que pot mantenir-se durant hores.

3. Cansat que el seu mirall s’amari de vapor després d’una dutxa? Fregui una rodanxa de cogombre al mirall; li eliminarà la boira i li subministrarà una fragància calmant com a spa.

4. Estan els cucs i els llimacs arruïnant les seves mates? Col·loqui unes quantes rodanxes en una llauna petita i el seu jardí es veurà lliure de plagues en tota la temporada. Els químics en el cogombre reaccionen amb l’alumini per emetre una essència imperceptible pels humans però embogeix les plagues del jardí i fa que elles abandonin l’àrea.

5. Està buscant una forma ràpida i fàcil per eliminar la cel·lulitis abans d’anar a la platja o a la piscina? Fregui una o dues rodanxes de cogombre en l’àrea afectada pel problema durant uns quants minuts; Els composts fito-químics del cogombre provoquen que el col·lagen a la seva pell s’estrenyi, afermant la capa exterior i reduint la visibilitat de la cel·lulitis. També treballa magníficament a les arrugues!!!

6. Vol evitar una ressaca o un terrible maldecap? Mengi unes rodanxes de de cogombre abans d’anar-se’n al llit i s’aixequi fresc i deslliuri de maldecaps. Els cogombres contenen suficient sucre, vitamines B i electròlits per re-aprovisionar els nutrients essencials perduts al cos, conservant tot en equilibri, evitant les ressaques i maldecaps!!!

7. Està tractant de combatre els excessos de menjar de la tarda o de la nit? El cogombre ha estat usat durant segles i amb freqüència pels exploradors, comerciants i tram-pers Europeus com a menjar ràpid per enganyar la fam.

8. Té una reunió important o una entrevista de treball i vostè veu que no té suficient temps per netejar les seves sabates? Fregui un tros de cogombre fresc sobre la sabata, els seus químics li subministren una brillantor ràpida i durable, que no sol llueix molt bé, sinó que també repel·leix l’aigua.

9. Necessita arreglar aquesta frontissa cridanera i no té l’oli ni 3 en 1 a mà? Prengui una rodanxa de cogombre i fregui-la a la frontissa problemàtica i …voilá!, el soroll se’n va anar!

10. Estressat i no té temps per a un massatge facial o visitar el spa? Talli un cogombre sencer i col·loqui’l en un contenidor per bullir aigua, els químics i els nutrients del cogombre reaccionen amb l’aigua bullida i alliberen el vapor, creant un calmant i relaxant aroma que s’ha demostrat molt útil per reduir l’estrès tant de la feina, com de casa o en estudiants en els exàmens finals.

11. Va acabar un dinar de negocis i es dóna compte que vostè no té ni raspall de dents ni goma de mastegar o esmenta? Prengui una rodanxa de cogombre i el pressioni al paladar de la seva boca amb la seva llengua per 30 segons per eliminar el mal alè, els fito-químics mataran els bacteris responsables del mal alè a la seva boca.

12. Està buscant una manera ecològica per netejar les seves aixetes, rentaplats o aliatges d’acer? Prengui una rodanxa de cogombre i la fregui a la superfície que vostè vol netejar, no només li eliminarà l’opacitat i li torna la brillantor, sinó que no li deixarà esgarrapades i no li afectarà els seus dits o les ungles mentre vostè neteja.

13. Escrivint amb un llapis comet un error? Prengui l’exterior del cogombre i utilitzi’l suaument per esborrar l’escrit, també treballa magníficament en retoladors i marcadors que els nois han usat per decorar les parets!

La vida és tan curta i l’ofici de viure tan difícil, que quan un comença a aprendre’l, ja cal morir-se.

Font: Ernesto Sábato

Deixa un comentari