3 de cada 10 asmàtics continuen fumant

“Malgrat la potència i eficàcia que tenen els tractaments farmacològics per a l’asma, encara existeix un 30% de persones asmàtiques que sofreixen símptomes freqüents que limiten la seva qualitat de vida. Això es deu, fonamentalment, al mal compliment de la teràpia per part del pacient i a una altra sèrie de factors associats, com l’hàbit del tabaquisme, ja que aproximadament 3 de cada 10 continuen fumant malgrat la seva malaltia respiratòria”, subratlla el Dr. Alfons Torrego, adjunt de Pneumologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, amb motiu del 43 Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) que es va celebrar a La Corunya.


Així mateix, explica el Dr. Torrego, “hi ha un 5-10% de asmàtics que ni tan sols van a la farmàcia a comprar l’inhalador que necessiten i molts estudis confirmen que només la meitat dels pacients realitzen un compliment adequat de la teràpia i duen a terme lespautes aconsellades per l’especialista”. En aquest sentit, afegeix, “el mal control de l’asma també es deu al fet que existeixen casos de persones amb asma que no acudeixen a les consultes establertes de seguiment, continuen fumant o presenten factors associats, incloent la depressió o la negació de la malaltia, que dificulten enormement el seu maneig”.

D’altra banda, el Dr. Torrego afirma que existeix un percentatge de asmàtics, al voltant del 5%, que no estan ben controlats perquè pateixen un “asma biològicament greu”. “Aquests pacients, encara que segueixin de forma adequada el seu tractament i resta de pautes aconsellades pel metge, per diferents raons, responen de forma deficitària a la teràpia i necessiten acudir a centres especialitzats per poder ser controlats”.

L’homeopatia i altres medicines alternatives ajuden molt al pacient que pateix qualsevol al·lèrgia, i en concret asma. Sempre trobarà una millorança significativa i en molts dels casos, podem arribar a minimitzar la utilització de medicaments convencionals i fins i tot arribar a llevar-los-hi. Amb el temps, aquests pacients que pateixen asma, deixen de sofrir les seves continuades crisis asmàtiques, millorant, per tant, la seva qualitat de vida i solament en alguns casos, en moments molt concrets, hauran d’utilitzar puntualment algun medicament convencional, però mai de forma continuada.

Deixa un comentari